Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός από το Brexit στα χρηματιστήρια, πτώση 7% στο Τόκιο

Σεισμός από το Brexit στα χρηματιστήρια, πτώση 7% στο Τόκιο

Ισχυρό αντίκτυπο στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές έχει η έκβαση της βρετανικής κάλπης, με τον «κόκκινο πυρετό» να ξεκινάει από την Ασία με το άνοιγμα των αγορών της Άπω Ανατολής. Το χρηματιστήριο του Τόκιο υποχωρεί κατά 8% και της Σεούλ κατά 4% το πρωί της Παρασκευής, οι τριγμοί ήταν αισθητοί και στην αγορά συναλλάγματος και πετρελαίου.

Ισχυρό αντίκτυπο στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές έχει η έκβαση της βρετανικής κάλπης, με τον «κόκκινο πυρετό» να ξεκινάει από την Ασία με το άνοιγμα των αγορών της Άπω Ανατολής.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο υποχωρεί κατά 8% και της Σεούλ κατά 4% το πρωί της Παρασκευής, οι τριγμοί ήταν αισθητοί και στην αγορά συναλλάγματος και πετρελαίου.

Ειδικότερα, ο Nikkei υποχωρούσε έως και κατά 8,3% στις 14.890,56 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.

Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε πριν από λίγο κατά 4,67%.

Επιπλέον, οι προθεσμιακές τιμές των δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου (E – mini futures του S&P 500 και του Nasdaq) κατρακύλησαν έως 5% σήμερα το πρωί, προκαλώντας αυτόματες διακοπές των συναλλαγών, μετά την ψήφο της Βρετανίας για την έξοδό της από την ΕΕ.

Η δραστική πτώση των προθεσμιακών τιμών υποδηλώνει ότι η Wall Street θα ανοίξει με βαριές απώλειες αργότερα στη διάρκεια της ημέρας, καθώς το ιστορικό δημοψήφισμα ώθησε τους επενδυτές να στραφούν στο δολάριο και άλλα στοιχεία ενεργητικού που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, ανησυχώντας για ένα πιθανό σοκ στην παγκόσμια οικονομία.

Οι βρετανικές αγορές έκαναν βουτιά, με τη στερλίνα να υποχωρεί σε χαμηλό επίπεδο 31 ετών, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ιστορικά πτώση, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να καταγράφουν μεγάλες απώλειες στο άνοιγμα της αγοράς. Οι ασιατικές αγορές, επίσης, σημείωσαν μεγάλη πτώση.

Οι συναλλαγές στις προθεσμιακές τιμές του S&P 500 και του Nasdaq διακόπηκαν σύντομα, μετά την πτώση τους πάνω από 5%, ενώ μετά την επανάληψη των συναλλαγών σημείωναν πτώση 4,8%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024