Κυριακή 12 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επόμενος σταθμός: Επαναφορά του waiver

Επόμενος σταθμός: Επαναφορά του waiver

Μετά και την τυπική έγκριση από το ΔΣ του ESM για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, την περασμένη Παρασκευή, το βλέμμα είναι πλέον στραμμένο στην ΕΚΤ, που αναμένεται να αποφασίσει εντός της ημέρας για την επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα.

Μετά και την τυπική έγκριση από το ΔΣ του ESM για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, την περασμένη Παρασκευή, το βλέμμα είναι πλέον στραμμένο στην ΕΚΤ για την επαναφορά του waiver.

Το ΔΣ της ΕΚΤ συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη και αναμένεται να αποφασίσει την επαναφορά του waiver για τα χαμηλής διαβάθμισης ελληνικά ομόλογα, καθώς ο όρος που είχε θέσει για ολοκλήρωση της αξιολόγησης και υιοθέτηση όλων των προαπαιτούμενων έχει εκπληρωθεί.

Η επαναφορά του waiver σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα αρχίσει εκ νέου να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις, κάτι που θα διασφαλίσει φθηνότερη χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες.

Παράλληλα, η ΕΚΤ αναμένεται να αποφασίσει αργότερα για το πότε θα ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

Τόσο η επαναφορά του waiver, όσο και η ένταξη στο QE (πιθανότατα από το φθινόπωρο), αναμένεται να βελτιώσει τα επίπεδα ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

Ο Μάριο Ντράγκι, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα εξετάσει «πολύ σύντομα» την αποκατάσταση της πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στη φθηνή χρηματοδότησή της.

Ο Ντράγκι πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει περαιτέρω όρους πριν να είναι σε θέση να συμπεριληφθεί στo πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στιγμές τρόμου για τον Κολοβέτσιο: Το αεροπλάνο που ταξίδευε χτυπήθηκε από κεραυνό (vid)

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος πέρασε τρομακτικές ώρες κατά τη διάρκεια πτήσης της αποστολή της Καϊσέρισπορ, όταν το αεροπλάνο που τους μετέφερε χτυπήθηκε από κεραυνό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Μαϊου 2024