Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μοσκοβισί: Στο Eurogroup της 16ης Ιουνίου η αποδέσμευση της δόσης

Μοσκοβισί: Στο Eurogroup της 16ης Ιουνίου η αποδέσμευση της δόσης

Αισιοδοξία για την αποδέσμευση των δόσεων προς την Ελλάδα εξέφρασε σήμερα, Τετάρτη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. Όπως δήλωσε, το Eurogroup της 16ης Ιουνίου θα είναι σε θέση να δώσει το «πράσινο» φως. Την ίδια ώρα, θετική εισήγηση έκανε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προς την αρμόδια επιτροπή της Βundestag για την έκριση της χρηματοδότησης.

Αισιοδοξία για την αποδέσμευση των δόσεων προς την Ελλάδα εξέφρασε σήμερα, Τετάρτη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. Όπως δήλωσε, το Eurogroup της 16ης Ιουνίου θα είναι σε θέση να δώσει το «πράσινο» φως.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι την επόμενη εβδομάδα, στις 16 Ιουνίου, το Eurogroup θα είναι σε θέση να αποφασίσει επισήμως την αποδέσμευση των 10,3 εκατ. ευρώ σε δόσεις», τόνισε σε ομιλία του στη γαλλική Εθνοσυνέλευση στο Παρίσι.

«Γυρίζουμε πραγματικά μια σελίδα στην ιστορία των ελληνικών προγραμμάτων», δήλωσε ο Επίτροπος, που εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Αθήνα βρίσκεται «πραγματικά σε θέση να στραφεί εν τέλει προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις».

«Η μηχανή ξεκίνησε και αποφύγαμε το Grexit», δήλωσε ο Μοσκοβισί.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Πέμπτη, συνεδριάζει το EuroWorking Group προκειμένου να διαπιστώσει αν έχουν κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα που ζητήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να δοθεί το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της δόσης.

Μια από τις βασικότερες εκκρεμότητες ήταν το ζήτημα του Ελληνικού, για το οποίο μπήκαν χθες, Τετάρτη, οι υπογραφές στο μνημόνιο συνεννόησης (MoU) μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μεταφοράς του 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, φαίνεται ότι το κλείσιμο της εκκρεμότητας αυτής αναβάλεται, χωρίς να υπάρχει επίπτωση σε ό,τι αφορά τη δόση.

Η κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι αύριο, Τετάρτη, θα δοθεί το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της δόσης, και εφόσον αυτό συμβεί, η εκταμίευση θα γίνει περί τις 20 Ιουνίου, αφού εγκριθεί από εθνικά κοινοβούλια και το ΔΣ του ESM.

Ήδη, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εισηγήθηκε θετικά στη επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής, προκειμένου να λάβει απόφαση υπέρ της εισήγησης στον ESM για την εκταμίευση της δόσης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024