Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο μάτι της Εφορίας όλες οι καταθέσεις στο εξωτερικό από το 2017

Στο μάτι της Εφορίας όλες οι καταθέσεις στο εξωτερικό από το 2017

Στο μάτι της Εφορίας μπαίνουν από 1η Ιανουαρίου 2017 όλες οι καταθέσεις και οι λογαριασμοί που έχουν οι Έλληνες στις τράπεζες 100 χωρών του κόσμου. Όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε φορολογικούς παραδείσους, ακόμη και στην Ελβετία, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει πλήρη εικόνα για εισοδήματα, μετοχές, καταθέσεις , ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, μερίσματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων.

Στο μάτι της εφορίας μπαίνουν από 1η Ιανουαρίου 2017 όλες οι καταθέσεις και οι λογαριασμοί που έχουν οι Έλληνες στις τράπεζες 100 χωρών του κόσμου.

Όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε φορολογικούς παραδείσους, ακόμη και στην Ελβετία, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει πλήρη εικόνα για εισοδήματα, μετοχές, καταθέσεις , ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, μερίσματα και άλλα περiουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων, σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

Το σύστημα της Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών το οποίο ενεργοποιείται σταδιακά τη διετία 2017-2018 ρίχνει τα σύνορα του τραπεζικού απορρήτου σε 100 χώρες, οι οποίες έχουν υπογράψει τη συμφωνία στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ.

Πλέον το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών αποκτά ένα παγκόσμιο «μάτι» σε κάθε περιουσιακό στοιχείο όχι πλέον με απλώς κωδικούς λογαριασμών, όπως διάφορες λίστες μέχρι τώρα, αλλά σε λογαριασμούς με ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ μέχρι και ημερομηνία γέννησης.

*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024