Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ντομπρόβσκις: Επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης το βαρύ πακέτο φόρων

Ντομπρόβσκις: Επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης το βαρύ πακέτο φόρων

«Η ελληνική κυβέρνηση είχε ισχυρή προτίμηση στο να αυξηθούν οι φόροι και τα έσοδα και όχι να μειωθούν οι δαπάνες» δηλώνει ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, ξεκαθαρίζοντας ότι ήταν επιλογή της Αθήνας το βαρύ φορολογικό πακέτο του νέου προγράμματος. Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν χαμηλώνει τον πήχυ των προσδοκιών για το επικείμενο Eurogroup, λέγοντας ότι δεν πρέπει να αναμένεται μία ολοκληρωμένη συμφωνία για το χρέος.

«Η ελληνική κυβέρνηση είχε ισχυρή προτίμηση στο να αυξηθούν οι φόροι και τα έσοδα και όχι να μειωθούν οι δαπάνες» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, ξεκαθαρίζοντας ότι ήταν επιλογή της Αθήνας το βαρύ φορολογικό πακέτο του νέου προγράμματος.

«Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση τονίζαμε ότι οι μειώσεις δαπανών θα επηρέαζαν λιγότερο την ανάπτυξη από τις αυξήσεις φόρων, τις οποίες επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση, και είχαμε μία σειρά από μελέτες που υποστήριζαν αυτό το επιχείρημα. Στο τέλος όμως οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποφασίσουν τα μέτρα» δηλώνει ο κ. Ντομπρόβσκις στην Καθημερινή της Κυριακής.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν χαμηλώνει τον πήχυ των προσδοκιών για το επικείμενο Eurogroup, λέγοντας ότι δεν πρέπει να αναμένεται μία ολοκληρωμένη συμφωνία για το χρέος.

«Σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα δεν θα έχουν διαμορφωθεί πλήρως μέχρι τις 24 Μαΐου. Αυτό που αναμένεται είναι μία πλήρης συγκεκριμενοποίηση του πακέτου μέτρων, αλλά και ένας οδικός χάρτης για τα μέτρα της ελάφρυνσης του χρέους ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα» αναφέρει.

Ο κ. Ντομπρόβσκις είναι, τέλος, κατηγορηματικός ότι οι περυσινές διαπραγματευτικές τακτικές της ελληνικής κυβέρνησης ήταν «πολύ αρνητικές» και η οικονομική αστάθεια που προκλήθηκε «είχε πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία και τώρα η δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται είναι μεγαλύτερη από ότι αν έκλεινε επιτυχώς η δεύτερη αξιολόγηση, για την οποία βρισκόμασταν πολύ κοντά σε συμφωνία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024