Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΓΣΕΕ: 8 Μαΐου ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς, απεργία στα καταστήματα

ΓΣΕΕ: 8 Μαΐου ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς, απεργία στα καταστήματα

Η ΓΣΕΕ προκηρύσσει 24ωρη Απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου, κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων, εντάσσοντας στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Η απεργία αυτή είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Η ΓΣΕΕ με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής και στηρίζοντας τον αγώνα της Ομοσπονδίας Iδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε), προκηρύσσει 24ωρη Γενική Απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου, κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων, εντάσσοντας στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Η συγκεκριμένη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού αφενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και αφετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των πολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΓΣΕΕ παράλληλα, «από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τη μετάθεση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επαναλαμβάνοντας ότι για τα συνδικάτα και τον κόσμο της μισθωτής εργασίας η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα.»

» Για αυτό η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας, σε χώρο και χρόνο που θα προσδιορίσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα».

Όπως ξεκαθαρίζει η ΓΣΕΕ, η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Απεργία που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης.

ΠΑΜΕ: Απεργιακή Συγκέντρωση – συναυλία στο Σύνταγμα

Σε μαχητικό παρών καλεί το ΠΑΜΕ στην απεργία και στις απεργιακές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις που διοργανώνει σε όλη τη χώρα στις 8 Μάη.

«130 χρόνια συμπληρώνονται από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τιμώντας τον αγώνα και τις θυσίες των εργατών, καλεί την Εργατική Τάξη της χώρας, τα συνδικάτα της, τους ανέργους, τους μαζικούς φορείς νεολαίας, αγροτών, γυναικών, αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων να δώσουν μαζικό, μαχητικό παρών στην απεργία και στις απεργιακές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 8 Μάη» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Στην Αττική θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στο Σύνταγμα. Θα ακολουθήσει η συναυλία αλληλεγγύης «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024