Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα

Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα

«Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα, γιατί αυτό ορίζει η συμφωνία και όλοι πρέπει να την τηρήσουν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι παίρνει τη θέση των δανειστών και ότι δυσφημεί τη χώρα, ζητώντας εκλογές εν μέσω της κρίσιμης αξιολόγησης. Αναφερθείς στις διεθνείς επαφές του είπε «η χώρα δεν είναι μόνη. Μετά από έξι χρόνια ύφεσης βλέπει φως στο τούνελ». Σηκώνοντας το γάντι ο Κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι «το συμφέρον της χώρας επιβάλλει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα».

«Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα, γιατί αυτό ορίζει η συμφωνία και όλοι πρέπει να τηρήσουν αυτή τη συμφωνία», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στη ΝΔ και κατηγορώντας τον πρόεδρό της ότι παίρνει τη θέση των δανειστών και ότι δυσφημεί τη χώρα, ζητώντας εκλογές εν μέσω της κρίσιμης αξιολόγησης.

Αναφερθείς στις διεθνείς επαφές του είπε ότι όλοι υποστηρίζουν τη χώρα, αναγνωρίζοντας το δικαίωμά της να επιλέξει η ίδια τα μέσα για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος, θέση που η ΝΔ δεν τολμά να υποστηρίξει καθαρά.

Αλλά, «θα περάσουμε το κάβο. Για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια η χώρα θα δει φώς στο τούνελ» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «η χώρα δεν είναι μόνη. Kαι έχει δίκιο η χώρα και θα δικαιωθούμε. Η οικονομία θα γυρίσει στην ανάπτυξη και ο λαός θα βγει από το τούνελ μετά από έξι χρόνια καταστροφής» με προστασία της πρώτης κατοικίας, παροχές υγείας για όλους.

Κατηγορώντας τη ΝΔ για ταύτιση με τις θέσεις των δανειστών είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη: «Φτάσατε στο σημείο, όταν βγήκαν τα δημοσιεύματα από τα wikileaks, αντί να ασχοληθείτε με το περιεχόμενο αυτών συνομιλιών, να αφήνετε άθλια υπονοούμενα από πού διέρρευσαν αυτές οι συνομιλίες. Αντί να συνταχθείτε με την εθνική θέση ότι δεν πρέπει να οδηγηθεί η διαπραγμάτευση σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας να παίρνετε τη θέση των δανειστών».

«Είστε βασιλικότεροι του βασιλέως» είπε ο πρωθυπουργός και, απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη, ζήτησε να δώσει εξηγήσεις «τι εννοεί όταν λέει ότι ταυτίζεται απόλυτα με τις θέσεις του ΔΝΤ στα θέματα της αγοράς εργασίας, για τα θέματα της αγοράς εργασίας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

«Όταν όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν ως δικαίωμα της κυρίαρχης εκλεγμένης κυβέρνησης να επιλέγει τα μέσα υλοποίησης των συμφωνημένων στόχων σπεύσατε να το ονομάσετε μονομερή ενέργεια. Και κανείς άλλος δεν έσπευσε να το πει αυτό, ούτε το ΔΝΤ με το οποίο ταυτίζεστε απόλυτα. Είστε βασιλικότεροι του βασιλέως, θα έλεγα», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Έτοιμοι να θυσιάσετε τη χώρα για να πάρετε την εξουσία»

Επίθεση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΝΔ και γιατί εν μέσω της κρίσιμης αξιολόγησης προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτική κρίση ζητώντας εκλογές και λέγοντας πως ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι έτοιμος να καταρρεύσε., κατηγορώντας τον ότι είναι διατεθειμένος να οδηγήσει την χώρα σε πιστωτική ασφυξία προκειμένου να πάρει την εξουσία.

Όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε σε όλο τον πλανήτη, αφού βρισκόταν στις ΗΠΑ, την πρόθεσή του να οδηγήσει τη χώρα -προκειμένου να ανακτήσει την δυνατότητα πρόσβασης στην εξουσία- στην μέγγενη της πιστωτικής ασφυξίας.

«Αυτός είναι ο στόχος σας άλλη μια φορά, όπως ο στόχος του κ. Σαμαρά με την αριστερή παρένθεση, αλλά δεν θα σας γίνει η χάρη. Πρέπει να καταλάβετε ότι θα πρέπει να περιμένετε πολύ», είπε επισημαίνοντας πως ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δώσει αυτή την ευκαιρία σε αυτές τις νεοφιλελεύθερες ακραίες θέσεις.

Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός των κλειστών τραπεζών

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, παίρνοντας το λόγο, σήκωσε το γάντι που του έριξε ο πρωθυπουργός.

«Εγώ υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της χώρας και τα συμφέροντα της χώρας δεν ταυτίζονται με τα δικά σας. Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα. Η υστεροφημία σας κ. Τσίπρα είναι εξασφαλισμένη: θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και των κλειστών τραπεζών».

«Κάθε μέρα που περνά η Ελλάδα θυμίζει Banana Republic, γιατί εκεί την φέρατε την χώρα, είπε σε άλλο σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση υποβάλλει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στο μαρτύριο της σταγόνας. Κάθε εβδομάδα που περνά η θέση της χώρας επιδεινώνεται και το δελτίο κοινωνικής θυέλλης εντείνεται».

Επανήλθε δε στην πρότασή του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο λέγοντας: «Δεν τη θέλετε αυτή την Επιτροπή γιατί τρέμετε τις αποκαλύψεις, γιατί επαναλαμβάνετε την καταστροφή του 2015, δεν μαθαίνετε από τα λάθη σας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο τρελό» – Έκλεισαν πάλι το Πασαλιμάνι οι φίλοι του Ολυμπιακού

«Για αυτό θα ζω με όνειρο τρελό, ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό»... Και κάπως έτσι αυτό το σύνθημα παίρνει σάρκα και οστά και για το μπάσκετ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024