Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βερολίνο: Μέτρα ελάφρυνσης χρέους μόνο με ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Βερολίνο: Μέτρα ελάφρυνσης χρέους μόνο με ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Αποφάσεις για μέτρα ελάφρυνσης χρέους μπορούν να ληφθούν μόνο αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ξεκαθαρίζει υψηλόβαθμος γερμανός αξιωματούχος. Εκφράζει δε την ελπίδα να υπάρξει τις επόμενες ημέρες συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για όλα τα ανοιχτά θέματα και η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί μέχρι το ορθόδοξο Πάσχα. Όλες οι πλευρές πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς, τονίζει. Οι διαπραγματεύσει εξελίσσονται σε σκληρό πόκερ με το χρόνο, αναφέρει χαρακτηριστικά η FAZ.

Αποφάσεις για μέτρα ελάφρυνσης χρέους μπορούν να ληφθούν μόνο αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ξεκαθαρίζει υψηλόβαθμος γερμανός αξιωματούχος, όπως αναφέρει το Reuters.

Εκφράζει δε την ελπίδα να υπάρξει τις επόμενες ημέρες συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για όλα τα ανοιχτά θέματα και η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί μέχρι το ορθόδοξο Πάσχα. Όλες οι πλευρές πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς, τονίζει.

Σκληρό πόκερ για μια συμφωνία με την Αθήνα

«Πόκερ για μια συμφωνία με την Αθήνα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Frankfurter Allgemeine Zeitung που αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις ελληνικής κυβέρνησης-δανειστών, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

«Οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται σε σκληρό πόκερ με το χρόνο. Η ελληνική κυβέρνηση πιέζει προς μια θετική απόφαση στο επόμενο Eurogroup στις 22 Απριλίου στο Άμστερνταμ. […] Το Βερολίνο εκτιμά ότι είναι πιθανή μια συμφωνία τον Μάιο, το οποίο σημαίνει ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί της και να υποχωρήσει, εν μέρει, σε όσα ζητούν δανειστές και ευρωπαίοι εταίροι. Όμως οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα δεν θα πρέπει να λάβουν υπερβολικά δραματικές διαστάσεις. Σε περίπτωση αποτυχίας τους οι αντίπαλοι της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ θα αποκτήσουν ένα ακόμα επιχείρημα» αναφέρεται στο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας.

«Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν αρκούν», επιγράφει άρθρο της η εφημερίδα Die Welt, στο οποίο παραθέτει εκτιμήσεις του οικονομολόγου Αλέξανδρου Κρητικού από το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας.

Ο κ. Κρητικός τονίζει μεταξύ άλλων ότι «παρά τις διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και υπολοίπων θεσμών, το Ταμείο θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, όχι όμως με δικά του χρήματα. Θα περιοριστεί σε ένα συμβουλευτικό ρόλο».

Παράλληλα ο οικονομολόγος ζητά από τους δανειστές να λάβουν περισσότερο υπόψη τους τα κοινωνικά προβλήματα που έχει προκαλέσει η κρίση στην Ελλάδα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024