Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Panama Papers: Εμπλοκή και της Κύπρου στις ύποπτες διαδρομές των offshore

Panama Papers: Εμπλοκή και της Κύπρου στις ύποπτες διαδρομές των offshore

Στη δίνη των αποκαλύψεων για τις δραστηριότητες της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca, που εδρεύει στον Παναμά, βρίσκεται και η Κύπρος. Οι εταιρείες που αναφέρονται για την Κύπρο, στα περισσότερα από 11 εκατομμύρια έγγραφα, είναι 3.636, περισσότερες από όσες στις ΗΠΑ (3.072).

Στη δίνη των αποκαλύψεων για τις δραστηριότητες της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca, που εδρεύει στον Παναμά, βρίσκεται και η Κύπρος.

Οι εταιρείες που αναφέρονται για την Κύπρο, στα περισσότερα από 11 εκατομμύρια έγγραφα, είναι 3.636, περισσότερες από όσες στις ΗΠΑ (3.072).

Σε γραπτή δήλωσή της σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διαρροή εγγράφων γνωστά ως Panama Papers, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ανακοινώνει ότι αξιολογεί τις πληροφορίες στο βαθμό που ενδεχομένως να αφορούν το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και προβαίνει, όπου χρειάζεται, στις δέουσες ενέργειες.

Στα 11,5 εκατομμύρια εμπιστευτικά έγγραφα, αναγράφονται τα ονόματα εκατοντάδων ανθρώπων, με καταθέσεις σε υπεράκτιες εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Στα αρχεία υπάρχουν εταιρείες που συνδέονται με προέδρους και πρωθυπουργούς κρατών καθώς και με γνωστά ονόματα της πολιτικής, οικονομικής αλλά και αθλητικής ζωής.

Ενδιαφέρον στοιχείο της εμπλοκής της Κύπρου στις αποκαλύψεις «Panama Papers» απότελεί το γεγονός ότι η δικηγορική εταιρεία Mossack Fonseca διατηρεί γραφεία και στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό.
Σύμφωνα με τα έγγραφα της Mossack Fonseca, η Κύπρος είναι ανάμεσα στις χώρες που χρησιμοποιούσε η δικηγορική εταιρεία ως φορολογικό παράδεισο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024