Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος: Συμφωνία για όλο το πακέτο με τους θεσμούς έως τις 22 Απριλίου

Τσακαλώτος: Συμφωνία για όλο το πακέτο με τους θεσμούς έως τις 22 Απριλίου

Την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση θα ολοκληρωθούν με το κουαρτέτο στις 12-13 Απριλίου και ότι θα υπάρξει «τελική συμφωνία» για όλο το πακέτο -συμπεριλαμβανομένου δηλαδή του ζητήματος του χρέους- έως τις 22 Απριλίου, οπότε συνεδριάζει το Eurogroup, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή.

Την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση θα ολοκληρωθούν με το κουαρτέτο στις 12-13 Απριλίου και ότι θα υπάρξει «τελική συμφωνία» για όλο το πακέτο, -συμπεριλαμβανομένου δηλαδή του ζητήματος του χρέους-, έως τις 22 Απριλίου, οπότε συνεδριάζει το Eurogroup, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή.

Σημείωσε ότι κατά τη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο σημειώθηκε πρόοδος στο ασφαλιστικό και το φορολογικό και πως οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στις 2 Απριλίου.

«Μαζί μου θα ξεκινήσουν τις νέες συναντήσεις την Δευτέρα στις 4 Απριλίου» πρόσθεσε, με στόχο «να έχουμε τελειώσει τις συζητήσεις στις 12-13 Απριλίου».

Όπως σημείωσε «μετά αρχίζουν οι συζητήσεις στην Ουάσιγκτον κατά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ με στόχο να υπάρξει μια τελική συμφωνία για όλο το πακέτο» δηλαδή «και ως προς τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης που βγαίνουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού αλλά και ως προς το χρέος. Αυτός είναι ο στόχος… νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί λύση έως τις 22 Απριλίου» σημείωσε.

Σημειώνεται ότι στις 22 Απριλίου είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup.

Εκφράζοντας αισιοδοξία ως προς την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε με έμφαση ότι «υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά και πάρα πολλοί παίκτες οι οποίοι επιθυμούν να δοθεί λύση έως τις 22 Απριλίου. Νομίζω ότι θα βρεθεί λύση».

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ο κ. Τσακαλώτος θέλησε με την ευκαιρία της τοποθέτησής του να διαψεύσει τα αρνητικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το ασφαλιστικό και το φορολογικό τις τελευταίες ημέρες: «Όσα ακούω στα δελτία των 8 και των 9 το βράδυ, είναι πολύ μακριά από αυτά που βιώνω στις συναντήσεις».

«Ξαφνιάζομαι και εγώ σε ποιες συναντήσεις αναφέρονται, πάντως όχι σε αυτές που έχω εγώ συμμετοχή» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.


Γεροβασίλη: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κλείσει η αξιολόγηση

Είμαστε κοντά στα ζητήματα φορολογικού και ασφαλιστικού και αναμένεται γρήγορα να υπάρξει σύγκλιση, ανέφερε από την πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Στο ζήτημα των κόκκινων δανείων υπάρχει απόσταση, αλλά τα τεχνικά κλιμάκια εξακολουθούν να εργάζονται, πρόσθεσε.

Η πρόθεσή μας και των Ευρωπαίων είναι να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, αλλά την κυβέρνηση την ενδιαφέρει και το πώς θα κλείσει, τόνισε η κυρία Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σημείωσε ότι υπάρχει προγραμματισμένη επιστροφή των θεσμών για τις 2 Απριλίου και επεσήμανε τις σαφείς δηλώσεις των θεσμών ότι υπάρχει ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

«Η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το επόμενο διάστημα και μέσα στο πλαίσιο των όσων συμφωνήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο» τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024