Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φέσσας: Ο πρωθυπουργός χρειάζεται ικανά στελέχη να φέρουν επενδύσεις

Φέσσας: Ο πρωθυπουργός χρειάζεται ικανά στελέχη να φέρουν επενδύσεις

Ο πρωθυπουργός χρειάζεται περισσότερα ικανά στελέχη στον κυβερνητικό μηχανισμό για να προσελκύσουν επενδύσεις στη χώρα και να θέσουν την οικονομία σε πιο σταθερή βάση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα. Οι περισσότεροι υπουργοί πρέπει να αντικατασταθούν από πρόσωπα με τεχνογνωσία και διαπιστευτήρια στις μεταρρυθμίσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός χρειάζεται περισσότερα ικανά στελέχη στον κυβερνητικό μηχανισμό για να προσελκύσουν επενδύσεις στη χώρα και να θέσουν την οικονομία σε πιο σταθερή βάση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg στις Βρυξέλλες, ο κ. Φέσσας είπε ότι οι περισσότεροι υπουργοί πρέπει να αντικατασταθούν από πρόσωπα με τεχνογνωσία και διαπιστευτήρια στις μεταρρυθμίσεις.

Διαφορετικά, πρόσθεσε, η Ελλάδα θα δυσκολευθεί να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται με βάση το πρόγραμμα βοήθειας και να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη.

«Ούτε η ιδεολογία ούτε η εμπειρία των προσώπων σε αυτή την κυβέρνηση θα βοηθήσουν τη μετάβαση αυτή» δήλωσε ο κ. Φέσσας.

«Σίγουρα, χρειάζονται μερικές νέες ιδέες και νέοι άνθρωποι στις πολύ κρίσιμες θέσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημείωσε ότι, αν και ο Αλέξης Τσίπρας διακήρυξε πρόσφατα «σε κάποιο βαθμό» ότι η Ελλάδα είναι «ανοικτή στις επιχειρήσεις», οι ενέργειες αξιωματούχων του έστειλαν ένα διαφορετικό μήνυμα που απειλεί να κρατήσει μακριά νέους επενδυτές και να αποθαρρύνει τους υφιστάμενους.

Αναφέρθηκε σε πρόσφατα εμπόδια στο σχέδιο της καναδικής εταιρείας Eldorado Gold να αναπτύξει ένα ορυχείο στη Βόρεια Ελλάδα. «Είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής στην Ελλάδα», δήλωσε ο Φέσσας, προσθέτοντας: «Η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη».

Η ελληνική οικονομία, είπε, έχει κάποια φωτεινά σημεία, τα οποία αφορούν τον τουρισμό, τις επενδύσεις σε κλάδους, όπως η γεωργία, και την πολιτική σταθερότητα.

Νέες εκλογές, σημείωσε, δεν θα ήταν λύση για την Ελλάδα, η οποία πρέπει να προωθήσει τις αλλαγές στην οικονομική πολιτική που απαιτούν οι πιστωτές για να λάβει νέες εκταμιεύσεις από το πρόγραμμα βοήθειας.

«Η αλλαγή κυβερνήσεων κάθε έξι μήνες δημιουργεί αστάθεια και αβεβαιότητα», δήλωσε, προθέτοντας:

«Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Εφόσον απασχολούνται και τίθενται επικεφαλής πρόσωπα που γνωρίζουν πώς πρέπει να προχωρήσει αυτή η εφαρμογή, δεν θα έχουν σοβαρά προβλήματα.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024