Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βάιντμαν: Ανέφικτη αυτή τη στιγμή η δημιουργία θέσης ΥΠΟΙΚ ευρωζώνης

Βάιντμαν: Ανέφικτη αυτή τη στιγμή η δημιουργία θέσης ΥΠΟΙΚ ευρωζώνης

Πολιτικά ανέφικτη θεωρεί αυτή τη στιγμή την δημιουργία θέσης υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, ο οποίος θέλησε να διευκρινίσει προηγούμενη τοποθέτησή του από κοινού με τον γάλλο κεντρικό τραπεζίτη.

Πολιτικά ανέφικτη θεωρεί αυτή τη στιγμή την δημιουργία θέσης υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, ο οποίος θέλησε να διευκρινίσει προηγούμενη τοποθέτησή του.

Δεν βλέπω πλειοψηφία για μια κεντρική λύση στα προβλήματα διακυβέρνησης της Ευρωζώνης» δηλώνει ο Βάιντμαν και εξηγεί ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να αποτελέσει μόνο θεωρητική επιλογή.

Με κοινό τους άρθρο στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung, οι Βάιντμαν της Bundesbank και Φρανσουά Βιλρουά ντε Γκαλό της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας αναφέρουν πως η ευρωζώνη πρέπει να προωθήσει θεσμικές μεταρρυθμίσεις και στενότερη ενσωμάτωση, λέγοντας πως οι χώρες του ευρώ πρέπει «να εκχωρήσουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο κυριαρχία και αρμοδιότητες σε μεγάλο βαθμό».

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη για την ευρωζώνη. Η ΕΚΤ απέτυχε επί τρία συναπτά χρόνια στον στόχο του πληθωρισμού στο 2% και δεν είναι πιθανόν να επιστρέψει για χρόνια σε αυτόν, με δεδομένες τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, την υποτονική οικονομική ανάπτυξη, τον χαμηλό δανεισμό και τις χαμηλές αυξήσεις των μισθών στην ευρωζώνη, υποστηρίζουν.

«Αν και η νομισματική πολιτική έχει προσφέρει πολλά στην οικονομία της ευρωζώνης, δεν μπορεί να δημιουργήσει βιώσιμη ανάπτυξη» αναφέρουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024