Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία με τους δανειστές εντός Φεβρουαρίου επιδιώκει η κυβέρνηση

Συμφωνία με τους δανειστές εντός Φεβρουαρίου επιδιώκει η κυβέρνηση

Τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας προσδιορίστηκαν κατά την πρώτη συνάντηση του Ευ.Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των Θεσμών. Στόχος για την κυβέρνηση είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ως το τέλος Φεβρουαρίου και η συμφωνία να επικυρωθεί με 1+1 νομοσχέδιο. Την Τρίτη το κρίσιμο ραντεβού των εκπροσώπων των δανειστών με τον Γ.Κατρούγκαλο.

Τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδος προσδιορίστηκαν τη Δευτέρα κατά την πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε αυτή την εβδομάδα να συζητηθούν τα δημοσιονομικά θέματα και το Ασφαλιστικό. Εφόσον υπάρξει συμφωνία γι’ αυτά, θα ανοίξει ο δρόμος για να επιτευχθεί συμφωνία και στα επόμενα, ανέφεραν αρμόδιοι κύκλοι.

«Υπήρξε καλοπροαίρετη διάθεση στη συζήτηση από την πλευρά των δανειστών» ανέφερε μετά τη συνάντηση αρμόδια κυβερνητική πηγή.

Οι επικεφαλής των θεσμών θα αναχωρήσουν από την Αθήνα στο τέλος της εβδομάδος, κλείνοντας με την επίσκεψή τους αυτή, την πρώτη φάση της αξιολόγησης.

Θα υπάρξει ένα διάλειμμα 7 – 10 ημερών και θα επανέλθουν προκειμένου να παραμείνουν για άλλες δύο εβδομάδες, καθώς ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ως το τέλος Φεβρουαρίου, ανέφερε η ίδια κυβερνητική πηγή.

Ειδικά για τα κόκκινα δάνεια, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 15 Φεβρουαρίου -οπότε και λήγει η παράταση που έχει δοθεί- κυβερνητικές πηγές προανήγγειλαν παράταση της προστασίας για τα δάνεια πρώτης κατοικίας, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά.

Όπως διευκρινίστηκε από έγκυρους κύκλους, στόχος είναι να υπάρξει ένα ασφαλιστικό και ένα φορολογικό νομοσχέδιο τα οποία θα κατατεθούν παράλληλα στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση σκοπεύει να παρουσιάσει άμεσα (πιθανώς την Τρίτη) στους θεσμούς την πρότασή της για το φορολογικό.

Το κουαρτέτο φαίνεται πως ζητά νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις αλλά και φόρο έως και 50% για τα υψηλά εισοδήματα.

Ειδικά για το ασφαλιστικό, από την κυβέρνηση επιμένουν ότι δεν πρέπει να υπάρξει νέα μείωση συντάξεων και αναφέρουν ότι έχουν εκπονηθεί και εναλλακτικά σενάρια, τα οποία, αν χρειαστεί θα παρουσιαστούν.

Το ραντεβού του κουαρτέτου με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο κλείστηκε για τις 11 το πρωί της Τρίτης.

Για τις 15.00 έχει οριστεί συνάντηση με τα στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ στις 19.00 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024