Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος: Ασφαλιστικό χωρίς μείωση συντάξεων αλλά με αναδιανομή

Τσακαλώτος: Ασφαλιστικό χωρίς μείωση συντάξεων αλλά με αναδιανομή

«Χωρίς νέο συνταξιοδοτικό σύστημα με αναδιανομή στο μεδούλι δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου.

«Χωρίς νέο συνταξιοδοτικό σύστημα με αναδιανομή στο μεδούλι δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην παρουσίαση του τρίτομου έργου των Νίκου Παναγιωτόπουλου, Franz Schultheis και Βένιας Δημητρακοπούλου με τίτλο «Mirrors» (εκδ. Αλεξάνδρεια).

Επισήμανε επίσης, ότι ως υπουργός Οικονομικών έχει καθήκον να υπηρετήσει μια σταθερή οικονομία με αναδιανομή εισοδήματος, μέσω μιας διευρυμένης φορολογικής βάσης.

Πρόσθεσε ότι στις πρόσφατες συναντήσεις του με τους έξι υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, πριν από το τελευταίο Eurogroup, τους επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις, καθώς έχουν προϋπάρξει 11 μειώσεις.

Οι συντάξεις στην Ελλάδα παίζουν τον ρόλο οικογενειακού εισοδήματος, εξήγησε στους ομόλογους ο κ. Τσακαλώτος, καθώς μέσω μιας σύνταξης μπορεί να ζει και να συμπληρώνεται το εισόδημα μια ολόκληρης οικογένειας.

Για να αλλάξει η κοινωνία πρέπει να έχουν συμμετοχή και οι ίδιοι οι άνθρωποι, με άποψη και παρεμβάσεις, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Στο πάνελ για την παρουσίαση του βιβλίου ήταν επίσης ο Νίκος Ξυδάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια Οικονομικών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Ζερόμ Μπουρντιέ, Διευθυντής ερευνών (INRA) και Διευθυντής σπουδών της EHESS και ο Μπερνάρ Βερνιέ, Ομότιμος Καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Lyon II.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024