Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΔΝΤ: Μόνο με ελάφρυνση χρέους συνεχίζουμε να στηρίζουμε Ελλάδα

ΔΝΤ: Μόνο με ελάφρυνση χρέους συνεχίζουμε να στηρίζουμε Ελλάδα

Το ΔΝΤ είναι σε ετοιμότητα να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, με την προϋπόθεση να υπάρξει «σημαντική» ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους, ανακοίνωσε το Ταμείο μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Λαγκάρντ στο Νταβός. Συμφώνησαν σε απευθείας επικοινωνία, για να μην υπάρχουν διαρροές, όπως και στην ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση σύντομα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι σε ετοιμότητα να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, με την προϋπόθεση να υπάρξει «σημαντική» ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους, ανακοίνωσε το ΔΝΤμετά τη συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντκαι του Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο των εργασιών του Νταβός, την Πέμπτη.

Το ΔΝΤ επανέρχεται και στην ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις με ιδιαίτερη αναφορά στο ασφαλιστικό.

Η Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε ότι «το ΔΝΤ παραμένει σε ετοιμότητα να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στις προσπάθειες επίτευξης δυναμικής ανάπτυξης και βιώσιμων δημοσίων οικονομικών μέσω ενός αξιόπιστου και περιεκτικού μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος» όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΔΝΤ.

«Ένα τέτοιο πρόγραμμα προϋποθέτει ισχυρές οικονομικές πολιτικές, κυρίως μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, όπως επίσης και σημαντική ελάφρυνση χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, για να εξασφαλιστεί ότι αυτό βρίσκεται σε βιώσιμη, καθοδικήτροχιά» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, διεμήνυσε στην κ. Λαγκάρντ ότι ο χρόνος αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και συνολικά του ελληνικού προγράμματος.

Τσίπρας και Λαγκάρντ συμφώνησαν ότι οι καθυστερήσεις δεν αποτελούν στόχο καμιάς από τις δύο πλευρές, ενώ επίσης συμφωνήθηκε να υπάρχει απ’ ευθείας επικοινωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ προκειμένου η κάθε πλευρά να έχει σαφή αντίληψη για τις θέσεις της άλλης.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κ. Λαγκάρντ σχετικά με τους ελέγχους που διεξάγουν οι ελληνικές αρχές για λίστες καταθετών στο εξωτερικό.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει σημαντικό μέρος των ποσών που βρίσκονται σε καταθέσεις του εξωτερικού με τη νομοθέτηση της διαδικασίας της «αυτοκαταγγελίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024