Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα «κόκκινα δάνεια» στο επίκεντρο της νέας συνάντησης με το κουαρτέτο

Τα «κόκκινα δάνεια» στο επίκεντρο της νέας συνάντησης με το κουαρτέτο

Το ακανθώδες ζήτημα των «κόκκινων δανείων» βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας σύσκεψης με τους εκπροσώπους των δανειστών που έχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γ.Σταθάκης. Κυβερνητικά στελέχη άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθεί για την πρώτη αξιολόγηση, τον Ιανουάριο, το θέμα των κόκκινων δανείων.

Το ακανθώδες ζήτημα των «κόκκινων δανείων» βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας σύσκεψης με τους εκπροσώπους των δανειστών που έχουν το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Κατά την έναρξη της συνάντησης κυβερνητικά στελέχη, που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση, άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθεί για την πρώτη αξιολόγηση, τον Ιανουάριο, το θέμα των κόκκινων δανείων. Το ερώτημα, όμως, σε αυτή την περίπτωση είναι αν το κουαρτέτο θα εγκρίνει την υποδόση του 1 δισ. ευρώ με τη συμπλήρωση των 12 από τα 13 προαπαιτούμενα.

Για το θέμα των κόκκινων δανείων οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης είχαν νωρίτερα συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ, Γ.Στουρνάρα. Η ΤτΕ είχε άλλωστε καθοριστικό ρόλο στη συγγραφή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον Κώδικα Δεοντολογίας, τον οποίον είχε αναθεωρήσει πρόσφατα η ΤτΕ.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στη συνάντηση των εκπροσώπων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους εταίρους επιτεύχθηκε συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ. Η λύση που συμφωνήθηκε προβλέπει διατήρηση του ελέγχου της πλειοψηφίας των μετόχων του Διαχειριστή από το Δημόσιο και διάθεση ποσοστού έως 49% σε στρατηγικό επενδυτή που θα είναι ευρωπαϊκή αντίστοιχη εταιρεία και στο Χρηματιστήριο.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς για τα φορολογικά, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στα βασικά σημεία του πλαισίου. Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, έχει συμφωνηθεί με τους Θεσμούς το πλαίσιο για την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ενώ προχωρούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής τύπου carousel.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Πρώτη» για Κόντη στον Παναθηναϊκό – Τι είπε στους ποδοσφαιριστές

Ο Χρήστος Κόντης πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό..

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024