Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση θα επιδιώξει συμφωνία για το χρέος τον Φεβρουάριο

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση θα επιδιώξει συμφωνία για το χρέος τον Φεβρουάριο

Η κυβέρνηση επιδιώκει την επίτευξη συμφωνίας για την ελάφρυνση του χρέους τον Φεβρουάριο, ώστε να μπει τέλος στην αβεβαιότητα ανοίγοντας διάδρομο επενδύσεων μεγάλου ορίζοντα, σημείωσε ο Ευκ.Τσακαλώτος. Μετά την αξιολόγηση στις αρχές του 2016 θα τεθεί το θέμα του χρέους ξεκαθάρισε ο Ντ.Κοστέλο. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τόνισε ο Ρ.Ρέφερ της ΕΚΤ. Οι ΗΠΑ θέλουν να πετύχει η Ελλάδα, υπογράμμισε ο Ντ.Πιρς.

Καίριες τοποθετήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα και την επιτυχία του, τα σημαντικά ορόσημα, αλλά και τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας έγιναν κατά τις ομιλίες του υπουργού Οικονομικών και στελεχών του κουαρτέτου κατά τη διάρκεια του 26ου Ετήσιου Συνεδρίου «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας», που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την επίτευξη συμφωνίας για την ελάφρυνση του χρέους τον Φεβρουάριο, ώστε να βάλει τέλος στην αβεβαιότητα ανοίγοντας διάδρομο επενδύσεων μεγάλου ορίζοντα, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκ.Τσακαλώτος τονίζοντας ότι η όποια καθυστέρηση θα αναβάλει σημαντικές αποφάσεις για την οικονομία. Σε ότι αφορά τη λύση που πρέπει να δοθεί τόνισε ότι δεν πρέπει να επιστρέψουμε στις λύσεις που δόθηκαν μέχρι τώρα και οι οποίες απλώς «κλοτσούσαν τον τενεκέ πιο κάτω στον δρόμο».

Παρουσιάζοντας δε τον οδικό χάρτη και τα αναγκαία βήματα «για να περάσουμε από τον φαύλο κύκλο στον ενάρετο κύκλο» τοποθέτησε την οριστική επίλυση του ζητήματος του χρέους τον Μάρτιο του 2016, οπότε και «θα παρουσιάσουμε στους θεσμούς το αναπτυξιακό σχέδιο και τη στρατηγική μας».

Ο υπουργός έκανε αυτοκριτική, παραδέχθηκε μεταρρυθμιστική κόπωση, όχι όμως μόνο στην Ελλάδα, ζητώντας κυρίως από τις χώρες του Βορρά να δείξουν αλληλεγγύη, όχι μόνο προς τους πρόσφυγες αλλά και προς κράτη-μέλη της ΕΕ που την έχουν ανάγκη.

«Χρειάζεται νέα ισορροπία ανάμεσα στην κοινωνική και την οικονομική πλευρά της συμφωνίας», σημείωσε ο υπουργός, και με αναφορά σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις όπως αυτή του Ασφαλιστικού, υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να βλέπει ο κόσμος τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων πριν αρχίσουν να γίνονται άλλες.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, που χρονικά τοποθετείται στις αρχές του 2016, θα τεθεί το θέμα του χρέους ξεκαθάρισε ο Ντέκλαν Κοστέλο, επικεφαλής της ομάδας των δανειστών από την πλευρά της ΕΕ. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να μιλήσει για τις προκλήσεις και τα ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα στο επόμενο δίμηνο.

Στην αναγκαιότητα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να είναι και η τελευταία αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στο κουαρτέτο, Ράσμους Ρέφερ, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος.

Οι ΗΠΑ θέλουν να πετύχει η Ελλάδα υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αμερικανός πρέσβης Ντέιβιντ Πιρς. Αναφερθείς δε στο θέμα του ελληνικού χρέους τόνισε ότι «η ελάφρυνση του χρέους είναι κρίσιμης σημασίας και παροτρύνουμε του Ευρωπαίους να μπουν σε μια σοβαρή συζήτηση».

Λύση για το χρέος έως τον Μάρτιο – Παραμένει ο φόβος του Grexit

Στην ομιλία του στο 26ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Τσακαλώτος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ταχύτερα δυνατή επίλυση του ζητήματος του χρέους και συνέδεσε την όποια καθυστέρηση με την αναβολή σημαντικών αποφάσεων για την οικονομία. Διότι κάποιος που έχει χρήματα και θέλει να τα ξοδέψει ή να τα επενδύσει στην Ελλάδα περιμένει, γιατί δεν έχει φύγει ο φόβος του Grexit, είπε ο υπουργός Οικονομικών.

«Φωτογράφησε» δε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνοντας αναφορά σε υπουργό του Eurogroup οποίος επιμένει στο «ζήτημα του ηθικού κινδύνου», και προσέθεσε ότι το ζήτημα αφορά και αυτούς που δανείζονται και αυτούς που δανείζουν.

Επίσης, ανέφερε ότι «είναι σημαντικό για την Ελλάδα να ξέρει τους κανόνες του παιχνιδιού και ότι αυτοί ισχύουν για όλους».

Η κυβέρνηση επιδιώκει την επίτευξη συμφωνίας για την ελάφρυνση του χρέους με τους εταίρους της τον Φεβρουάριο, ώστε να βάλει τέλος στην οικονομική αβεβαιότητα και να ανοίξει τον δρόμο για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Αν πεις ότι δεν πήραμε την βασική λύση, δεν πήραμε την βασική απόφαση ας πούμε τον Φλεβάρη του 2016 και πάει η απόφαση για το καλοκαίρι του 2016 ή για τα Χριστούγεννα του 2016 ή το 2017, τότε όλες οι αποφάσεις για κατανάλωση, επενδύσεις και αποταμιεύσεις θα καθυστερήσουν», τόνισε ο υπουργός.

Δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση και δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε λύσεις που δίνονταν έως τώρα,
και με τις οποίες απλώς κλωτσούσαν τον τενεκέ πιο κάτω στον δρόμο.

«Πρέπει να έχουμε μακροχρόνια διευθέτηση όσον αφορά στο μακροχρόνιο προφίλ του χρέους. Να μην έχουμε δημοσιονομικό βάρος στο προϋπολογισμό για μία μακρά χρονική περίοδο. Είναι εύκολο να βρεθεί λύση» σχολίασε για το θέμα ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Φραγκίγκος Κουτεντάκης, και πρόσθεσε μια προσωπική, όπως είπε άποψη για το θέμα:

Η ευρωζώνη προσπάθησε να βρει άφεση αμαρτιών από τις επιλογές της και χρησιμοποίησε την Ελλάδα ως αποδιοπομπαίο τράγο, είπε.

«Είμαστε παγιδευμένοι διότι ενώ είναι πολύ εύκολο να βρεθεί λύση υπάρχουν πολιτικής φύσεως εμπόδια που εμποδίζουν αυτή τη λύση. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να βρούμε μία λύση που να είναι σε όφελος της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Κουτεντάκης.

Ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για επικίνδυνη αμφίδρομη σχέση πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας και περιέγραψε έναν οδικό χάρτη για την επίλυση του θέματος του χρέους έως τον Μάρτιο 2016. Σύμφωνα με αυτόν, τα τρία βήματα είναι ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και συζήτηση για το χρέος. Τον Μάρτιο 2016, κατέληξε, θα παρουσιάσουμε στους θεσμούς το αναπτυξιακό σχέδιο και η στρατηγική μας είναι να έχουμε τελειώσει με τα τρία βήματα του «χάρτη» για να περάσουμε από τον φαύλο κύκλο στον ενάρετο κύκλο.

«Δεν μπορεί να είναι συνεχώς σε αμφισβήτηση η αξιοπιστία της χώρας», επισήμανε σε άλλο σημείο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, καλώντας τους εταίρους και κυρίως τις χώρες του Βορρά να επιδείξουν και μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την αλληλεγγύη που έχουν αρχίσει να επιδεικνύουν προς τους πρόσφυγες.

«Χρειάζεται νέα ισορροπία μεταξύ οικονομικής και κοινωνικής πλευράς της συμφωνίας»

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για «μία κόπωση μεταρρύθμισης όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να βλέπει ο κόσμος τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων πριν αρχίσουν να γίνονται άλλες.

«Για να υπάρξει ελπίδα χρειάζεται νέα ισορροπία μεταξύ οικονομικής και κοινωνικής πλευράς της συμφωνίας» σημείωσε ο υπουργός, ο οποίος σε πολλά σημεία της τοποθέτησής του ανέδειξε τη σημασία της κοινωνικής παραμέτρου, προκειμένου να αλλάξει σελίδα η ελληνική οικονομία.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και στις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Τσακαλώτος ανάφερε τρία παραδείγματα:

* Το ζήτημα των συντάξεων, είπε, «είναι ένα πολύπλοκο πρόβλημα, διότι πολλοί καλούνται να λύσουν προβλήματα που δεν είναι κατάλληλοι να τα λύσουν. Ήταν σωστό που κόψαμε τις πρόωρες συντάξεις; Σωστό. Αλλά εάν είσαι 57 χρονών στη Βόρεια Ελλάδα δεν θα βρεις δουλειά μέχρι τα 67. Ένας εκσυγχρονιστής σωστά θα πει ότι δεν είναι πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά της πολιτικής για την ανεργία. Όμως, εάν δεν λύσεις τα άλλα προβλήματα και αλλάξεις το ασφαλιστικό, θα ενισχυθεί η κόπωση της μεταρρύθμισης».

* Επίσης, είπε, «με τη χαμηλή σύνταξη η γιαγιά βοηθά το άνεργο παιδί της ή το εγγόνι που προσπαθεί να εισέλθει στο πανεπιστήμιο. Έχει σημασία η σειρά των μεταρρυθμίσεων. Πώς θα έχεις ισορροπία μεταξύ μεταρρυθμίσεων και αποτελεσμάτων».

* Οι θεσμοί, προσέθεσε, επιμένουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει όριο στις αμοιβές των διοικήσεων σε ΤΧΣ και τράπεζες. Αλλά πρέπει να καταλάβουν οι θεσμοί ότι όταν έχεις έναν με μισθό 800 ευρώ και έναν διευθυντή με 50.000 ευρώ, δεν είναι δίκαιο. Δείχνουμε ότι δεν είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα. Πρέπει να υπάρχει η αίσθηση στον λαό ότι υπάρχει δικαιοσύνη, για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών άσκησε κριτική στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν είναι να κάνει κάποιος κριτική στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μπορεί να πει ότι δεν έκανε πολλά για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και δεν μας εμπόδισαν οι θεσμοί…»

Σε πολλές κοινωνικές τάξεις, είπε, η φορολογία ήταν εθελοντική και επανέλαβε ότι «πρέπει να δώσουμε την αίσθηση ότι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα. Ότι όλοι συμμετέχουμε στις θυσίες και όλοι θα επωφεληθούμε στις καλύτερες ημέρες».

Κοστέλο: Αρχές του 2016 η αξιολόγηση, μετά ρυθμίση χρέους

Η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους δανειστές αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016, ανοίγοντας τον δρόμο για τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, είπε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ντέκλαν Κοστέλο.

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «το ζήτημα δεν είναι εάν θα υπάρξει ρύθμιση χρέους, αλλά το πώς και με ποιους όρους».

Για να συνεχίσει, λέγοντας ότι «προφανώς και θα υπάρχουν συνθήκες για τη νέα ελάφρυνση του χρέους: να εφαρμόζει (η κυβέρνηση) πλήρως το πρόγραμμα και να είναι σαφής ως προς τις μακροπρόθεσμες πολιτικές». Προσέθεσε δε, ότι πρέπει να εξεταστεί η δομή του χρέους, καθώς υπάρχει μεγάλη απαίτηση αποπληρωμής το 2022, και θα πρέπει οι αποπληρωμές να είναι προσιτές σε ετήσια βάση. «Θα πρέπει να δούμε και πώς μπορούν να ενσωματωθούν και οι αναπάντεχες εξελίξεις. Είναι κρίσιμο να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το πρόγραμμα», επισήμανε.

Η ομιλία του κ. Κοστέλο ξεκίνησε με την ανάδειξη των ευχάριστων εκπλήξεων στο μέτωπο της ύφεσης. Όπως είπε η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ίσως να είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις της Κομισιόν, καθώς τα στοιχεία τρίτου τριμήνου ήταν καλύτερα του αναμενόμενου. Η ελληνική οικονομία, είπε, αποδείχθηκε πολύ πιο ανθεκτική από ό,τι ανέμεναν οι θεσμοί, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι η μεταβολή του ΑΕΠ θα κινηθεί εφέτος πέριξ του 0%, ενώ δεν είναι απαραίτητο να είναι αρνητική το 2016.

Ωστόσο ο κ. Κοστέλλο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αναφορικά με την πορεία εφαρμογής του προγράμματος και τα επόμενα βήματα, από διαφάνειες οι οποίες παρουσιάστηκαν στην ομιλία του κ. Κοστέλο, προκύπτει ότι έως τις 11 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές το νομοθετικό (όπου απαιτείται) περιεχόμενο της δεύτερης λίστας προαπαιτούμενων που αφορά σε: κόκκινα δάνεια, ΑΔΜΗΕ, νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο τομέα και εργασιακά.

Στην πρώτη αξιολόγηση ενέταξε την ανάγκη λήψης μέτρων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, τις αλλαγές στη φορολογία εσόδων, την ενίσχυση αγοράς ηλεκτρισμού και τη δημιουργία του ανεξάρτητου φορέα εσόδων (ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ).

Εάν είναι έτοιμη η κυβέρνηση θα επανέλθουμε αρχές Ιανουαρίου, επισήμανε, προσθέτοντας ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Ειδικά για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ερωτηθείς για τις πληροφορίες σχετικά με επικείμενη αύξηση των εισφορών ο κ. Κοστέλο δήλωσε αντίθετος στις σκέψεις για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, λέγοντας πως αυτή δεν θα βοηθήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Πρόσθεσε δε ότι «πρέπει να δούμε το σύνολο της μεταρρύθμισης. Θα δούμε και τη μεταρρύθμιση στη φορολογία εισοδημάτων». Είπε ότι οι θεσμοί αναμένουν προτάσεις από το υπουργείο Εργασίας οποτεδήποτε, πιθανόν και εντός του Δεκεμβρίου, για να αρχίσει η συζήτηση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Επίσης ανέφερε ότι «το ελληνικό σύστημα παρέχει αντικίνητρα για να παραμένει κάποιος στην αγορά εργασίας», αλλά διευκρίνισε πως πάρα πολλές οικογένειες έχουν ως μοναδικό εισόδημα μία σύνταξη, «οπότε θα πρέπει να εξετασθεί και αυτό το θέμα».

Ο κ. Κοστέλο αναφέρθηκε και στον τραπεζικό τομέα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον ο κίνδυνος «κουρέματος» καταθέσεων στην Ελλάδα. Παράλληλα επισήμανε ότι -αν και είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί πότε θα αρθούν τα capital controls- εάν μια επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συνοδευτεί με μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, οι κεφαλαιακοί έλεγχοι μπορούν να περιοριστούν ταχύτερα.

Ρέφερ: Να συνεχιστεί ή εφαρμογή του προγράμματος

Στη σημασία να εξασφαλιστεί ότι ο τρίτος γύρος ανεκεφαλαιοποίησης θα είναι και ο τελευταίος, εστίασε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο κουαρτέτο, Ράσμους Ρέφερ, μιλώντας στο ίδιο τραπέζι του Συνεδρίου.

Σημείωσε δε ότι είναι θετικό ότι οι τράπεζες κατάφεραν να καλύψουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες μέσω ίδιων πηγών.

Αναφορά έκανε και στα κόκκινα δάνεια, επισημαίνοντας ότι εξακολουθούν να είναι μέρος της κρίσης που δεν έχει αντιμετωπιστεί. Οι τράπεζες εξακολουθούν να θεωρούν ότι τα κόκκινα δάνεια είναι μία τροχοπέδη για την ανάπτυξη, είπε.

Ο κ. Ρέφερ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος γιατί η ανάκαμψη πρέπει να στηρίζεται στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Ντέιβιντ Πιρς: Οι ΗΠΑ θέλουν να πετύχει η Ελλάδα

Καθώς η Ελλάδα βγαίνει από αυτή τη δεινή κατάσταση, εύχομαι η χώρα να ξαναβρεί τον ρυθμό της και να προχωρήσει σε ανάπτυξη και σταθερότητα, υπογράμμισε στην παρέμβασή του ο Αμερικανός πρέσβης Ντέιβιντ Πιρς.

Η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας και θα προσελκύσει επενδυτές, κάτι που θα οδηγήσει σε νέες θέσεις εργασίας, σημείωσε ακόμη ο κ. Πιρς.

Οι αλλαγές αυτές θα βελτιώσουν και τις προϋποθέσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, τόνισε, τασσόμενος υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας ότι «η ελάφρυνση του χρέους είναι κρίσιμης σημασίας και παροτρύνουμε του Ευρωπαίους να μπουν σε μια σοβαρή συζήτηση».

Ο κ. Πιρς υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ θέλουν την ανάκαμψη της Ελλάδας για τρεις λόγους:

– Για ανθρωπιστικούς λόγους. Όπως είπε, η μείωση του πλούτου ήταν πολύ μεγάλη. Χιλιάδες νέοι χρειάστηκε να φύγουν από τη χώρα. Καμιά άλλη προηγμένη χώρα δεν έχει βιώσει τέτοια ύφεση μεταπολεμικά, υπογράμμισε.

– Ανάγκη σταθερότητας: Η μακρά ύφεση οδηγεί σε συνεχιζόμενη κακουχία που μπορεί να οδηγήσει στα άκρα, δεξιάς και αριστεράς. Η θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ είναι πολύ σημαντική, ειδικά τώρα με την κρίση της Συρίας.

– Ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης: Η ΕΕ ήταν η βασική δύναμη που επωμίσθηκε την υποχρέωση να σταματήσει το αιματοκύλισμα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ είναι και βασικός εταίρος των ΗΠΑ, τόνισε ο κ. Πιρς.

Ο Αμερικανός πρέσβης στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι κάποιος να τιμά τις δεσμεύσεις του, υπογραμμίζοντας ότι οι πράξεις είναι πιο σημαντικές από τα λόγια.

Οι ΗΠΑ θέλουν να πετύχει η Ελλάδα. Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε την Ελλάδα να βγει πιο δυνατή και να παίξει ένα σταθεροποιητικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024