Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανοιξε το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς για την ΑΜΚ

Ανοιξε το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς για την ΑΜΚ

Με στόχο την κάλυψη τουλάχιστον των κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν από το βασικό σενάριο των stress tests άνοιξε το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς. Η διοίκηση επιδιώκει μέσω της έκδοσης κοινών μετοχών να αντλήσει 1,6 δισ. ευρώ από ιδιώτες επενδυτές και σε συνδυασμό με τη δημόσια πρόταση ανταλλαγής ομολόγων που εκτιμάται ότι θα αποφέρει όφελος 600 εκατ. ευρώ, να αναπληρώσει το κεφαλαιακό έλλειμμα των 2,21 δισ. ευρώ.

Με στόχο την κάλυψη τουλάχιστον των κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν από το βασικό σενάριο των stress tests άνοιξε το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς.

Η διοίκηση του συστημικού ομίλου επιδιώκει μέσω της έκδοσης κοινών μετοχών να αντλήσει 1,6 δισ. ευρώ από ιδιώτες επενδυτές και σε συνδυασμό με τη δημόσια πρόταση ανταλλαγής ομολόγων που εκτιμάται ότι θα αποφέρει όφελος 600 εκατ. ευρώ, να αναπληρώσει το κεφαλαιακό έλλειμμα των 2,21 δισ. ευρώ.

Τα υπόλοιπα 2,69 δισ. ευρώ θα καλυφθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) με την έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos) ύψους έως 2,02 δισ. ευρώ και κοινών μετοχών 680 εκατ. ευρώ περίπου.

Ανεξάρτητες πηγές αναφέρουν πως το εγχείρημα παρουσιάζει αυξημένες πιθανότητες να στευθεί με επιτυχία, καθιστώντας την Τράπεζα Πειραιώς τον πρώτο συστημικό όμιλο που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα καταφέρει μέσα στο Σαββατοκύριακο να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που λείπουν.

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί σήμα στην αγορά για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στις επικείμενες εκδόσεις μετοχών όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024