Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΚΥΣΟΙΠ: Αναλογία 25% μετοχές - 75% CoCos για την ανακεφαλαιοποίηση

ΚΥΣΟΙΠ: Αναλογία 25% μετοχές – 75% CoCos για την ανακεφαλαιοποίηση

Στην αναλογία 25% μετοχές – 75% CoCos κατέληξαν οι διαβουλεύσεις στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Πρόκειται για την αναλογία των κοινών μετοχών και των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos), βάσει της οποίας το ΤΧΣ θα καλύψει το μέρος των κεφαλαιακών αναγκών του δυσμενούς σεναρίου που δεν θα καλυφθεί από ιδιώτες.

Στην αναλογία 25% μετοχές – 75% CoCos κατέληξανοι διαβουλεύσεις στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Πρόκειται για την αναλογία των κοινών μετοχών και των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos), βάσει της οποίας το ΤΧΣ θα καλύψει το μέρος των κεφαλαιακών αναγκών του δυσμενούς σεναρίου που δεν θα καλυφθεί από ιδιώτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΥΣΟΙΠ:

«Συνεδρίασε σήμερα Κυριακή 1ηΝοεμβρίου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής,τοοποίοενέκρινεκαι εισηγείται προς το Υπουργικό Συμβούλιο,το σχέδιοτης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που ρυθμίζειτα ειδικότεραζητήματαγια τηδιαδικασία ανακεφαλαιοποίησης τωνπιστωτικών ιδρυμάτων.

Πιο συγκεκριμένα:

– Σε περίπτωση που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας(ΤΧΣ)συμμετέχει στη διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσηςτου άρθρου 7 του ν. 3864/2010 (δηλαδήεφόσονοι βασικές κεφαλαιακές ανάγκες καλύπτονται από ιδιωτική συμμετοχήκαι το ΤΧΣ συμμετέχει στην κάλυψη των αναγκών μόνοτου δυσμενούς σεναρίου),τότε:

α) το 25% της κεφαλαιακής ενίσχυσηςθα αφοράσε κοινές μετοχές και

β)το 75% της κεφαλαιακής ενίσχυσηςθα αφοράσε υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες(CoCos).

–Σε περίπτωση που το ΤΧΣχορηγεί την κεφαλαιακή ενίσχυση του άρθρου 7 του ν. 3864/2010 κατ’ εφαρμογή του άρθρου 6Β του ίδιου νόμου,δηλαδήεφόσονοι βασικές κεφαλαιακές ανάγκες δεν καλύπτονται από ιδιωτική συμμετοχή,τότεοι ανάγκες αυτές καλύπτονταιως εξής:

α)με κοινές μετοχές μέχριτο ύψος του ποσού που απαιτείται για να καλυφθούν ζημίες που το ίδρυμα έχει ήδη υποστεί ή είναι πιθανό να υποστεί στο εγγύς μέλλον,

β) κατά25% με κοινές μετοχές καικατά75% με υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες(CoCos)γιατοεναπομείναν ποσόπου θα αντιστοιχούσε σε προληπτική ανακεφαλαιοποίηση.

–Σε ό,τι αφορά τις προνομιούχες μετοχέςτου Ελληνικού Δημοσίου,όπου αυτές υπάρχουν,σε περίπτωση συμμετοχής του ΤΧΣ στην κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών αυτέςθα συμμετάσχουν στη διαδικασία καταμερισμού της επιβάρυνσης(burdensharing),σύμφωνα με την προκύπτουσα αποτίμησηόπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις.

Η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να έχει εκδοθεί μέχρι αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015.

Μετά από την εξέλιξηαυτή,η κυβέρνηση καλεί τις διοικήσεις τωντεσσάρωνσυστημικών τραπεζών να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθειαπροκειμένου ναενθαρρύνουνκαι να εξασφαλίσουντη συμμετοχή και εγχώριωνεπενδυτώνκατά τη διαδικασία αύξησης του μετοχικούτουςκεφαλαίου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024