Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα τεχνικά κλιμάκια «χτενίζουν» τα νομοσχέδια παρουσία του κορεάτη Κιμ

Τα τεχνικά κλιμάκια «χτενίζουν» τα νομοσχέδια παρουσία του κορεάτη Κιμ

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας εθεάθησαν σε αίθουσες συνεδριάσεων κεντρικού ξενοδοχείου μαζί με τον κορεάτη Γκλεν Κιμ ο οποίος εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση. Οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις αφορούν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα δύο νομοσχέδια που αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ξαφνικά την Τρίτη το απόγευμα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας εθεάθησαν σε αίθουσες συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Χίλτον μαζί με τον κορεάτηΓκλεν Κιμο οποίος εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση.

Οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα δύο νομοσχέδια που αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή και αφορούν, πρώτον, το μίνι πολυνομοσχέδιο με τις διορθώσεις επί των προαπαιτούμενων Αυγούστου και Σεπτεμβρίου που ζήτησε η τρόικα και, δεύτερον και κυριότερο, την τελική μορφή του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Το συμπληρωματικό πολυνομοσχέδιο θα περιέχει ζητήματα που αφορούν στα ενεργειακά, την εξαίρεσητης παράκτιας ζώνης τωνΛιπασμάτωνΔραπετσώνας από τη νέα Σύμβαση Παραχώρησης τουΟΛΠ και όλες τις διορθωτικές διατάξεις που ζήτησε η τρόικα από τα ορόσημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να καλυφθείέναακόμη μέρος από τα 48 προαπαιτούμενα που οδηγούν στην υποδόση των 2 δισ. ευρώ.
Παρά ταύτα η αισιοδοξία που υπήρχε το Σαββατοκύριακο ότι η συνεδρίαση του Euro Working Group την Πέμπτη θα σηματοδοτούσε τη δρομολόγηση της εκταμίευσης της δόσης μετριάσθηκε μετά τη συνειδητοποίηση της εμπλοκής στα θέματα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, της προστασίας της α’ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και της απελευθέρωσης των φαρμακείων.
Η κυβέρνησης «τρέχει» πλέον να προλάβει την προθεσμία του Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου με στόχο να έχουν ψηφιστεί και τα δύο νομοσχέδια.
Ο κορεάτης Κιμ, πρώην σύμβουλος τουΓιάνη Βαρουφάκηκαι(από τότε)σταθερό μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, έχει αναλάβει ρόλο συντονισμού κυβέρνησης-τρόικας για την τελική σύνταξη των κειμένων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024