Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολοήμερη διαπραγμάτευση κυβέρνησης - τρόικας για τα προαπαιτούμενα

Ολοήμερη διαπραγμάτευση κυβέρνησης – τρόικας για τα προαπαιτούμενα

Ολοήμερη θα είναι την Τετάρτη η διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι οποίοι θα μείνουν στην Αθήνα έως και την Παρασκευή, ενώ θα ανοίξει σχεδόν όλη η «βεντάλια» των ζητημάτων της συμφωνίας.

Ολοήμερη θα είναι την Τετάρτη η διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι οποίοι θα μείνουν στην Αθήνα έως και την Παρασκευή, ενώ θα ανοίξει σχεδόν όλη η «βεντάλια» των ζητημάτων της συμφωνίας.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, η πρώτη συνάντηση θα είναι στις 9 το πρωί, με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. Αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης θα είναι ο συντονισμός για την εφαρμογή του προγράμματος.

Η δεύτερη συνάντηση ορίστηκε για τις 6 το απόγευμα. Σε αυτή θα λάβουν μέρος και οι υπουργοί αναπληρωτές Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και Τρύφων Αλεξιάδης. Αντικείμενο της απογευματινής συνάντησης θα είναι θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών (οικονομικές-δημοσιονομικές εξελίξεις, προϋπολογισμός 2016, φορολογία).

Οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών -Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ)- θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει μόλις 16 από τα 49 μέτρα και δράσεις, ενώ τα υπόλοιπα 33 θα πρέπει να τα έχει καλύψει το αργότερο ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας εάν η Αθήνα θέλει να εκταμιεύσει τα δύο δισεκατομμύρια και να ξεκινήσει η προώθηση της δεύτερης λίστας.

Όμως στα βασικά παραδοτέα μέτρα του Οκτωβρίου, τα οποία έχουν να κάνουν με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υπάρχουν βαριά μέτρα για τα οποία η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως ισοδύναμα ύψους 3,5 δισ. ευρώ χωρίς ωστόσο να έχει τις σχετικές απαντήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024