Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής: Τον Νοέμβριο το ασφαλιστικό στη Βουλή

Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής: Τον Νοέμβριο το ασφαλιστικό στη Βουλή

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα παραδοθεί στην κυβέρνηση το πόρισμα της Επιτροπής για τη Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος, ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής, σήμερα, Τετάρτη, στην οποία συζητήθηκαν οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα τις ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Ακόμη, συζητήθηκε η αναγκαία προετοιμασία για την επέκταση της υγειονομικής κάλυψης στους ανασφάλιστους πολίτες.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα παραδοθεί στην κυβέρνηση το πόρισμα της Επιτροπής για τη Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, το οποίο συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη, συζητήθηκαν οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, με εισήγηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή για τη Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος θα παραδώσει το πόρισμά της και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση, με στόχο το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου.

Εξάλλου, στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής συζητήθηκε η αναγκαία προετοιμασία για την επέκταση της υγειονομικής κάλυψης στους ανασφάλιστους πολίτες, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

«Με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει τη θέσπιση και εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, προχωρούν οι τεχνικές επεξεργασίες από τα συναρμόδια υπουργεία» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024