Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το συντομότερο δυνατόν η πρώτη αξιολόγηση, το μήνυμα του Eurogroup

Το συντομότερο δυνατόν η πρώτη αξιολόγηση, το μήνυμα του Eurogroup

Την ελπίδα να έχουν εφαρμοστεί τα πρώτα προαπαιτούμενα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ώστε να δοθεί η πρώτη υποδόση των 2 δισ. ευρώ και εν συνεχεία να έχουν συμφωνηθεί μέχρι το τέλος του μήνα τα κριτήρια που αφορούν την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ εξέφρασε ο Γ.Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας του Eurogroup. Τόνισε ότι είναι σημαντικό να γίνει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος, κάνοντας ειδική αναφορά σε Ασφαλιστικό και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών.

Την ελπίδα – ανάγκη να έχουν εφαρμοστεί τα πρώτα προαπαιτούμενα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ώστε να δοθεί η πρώτη υποδόση των 2 δισ. ευρώ και εν συνεχεία να έχουν συμφωνηθεί μέχρι το τέλος του μήνα τα κριτήρια που αφορούν την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ εξέφρασε ο Γ.Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας του Eurogroup.

Τόνισε ακόμη ότι είναι σημαντικό να γίνει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος, κάνοντας ειδική αναφορά στο Ασφαλιστικό και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που πρέπει -όπως είπε- να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Ο Γ. Ντάισελμπλουν εξέφρασε την ικανοποίηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν το πρόγραμμα.

Όπως είπε πολύ δουλειά πρέπει να γίνει, τονίζοντας ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι σημαντική για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης εντός και εκτός της Ελλάδας, αλλά και για την οικονομική ανάκαμψη.

Όσον αφορά το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων, θα πρέπει να συμφωνηθεί αργότερα, εντός του Οκτωβρίου, είπε ο Γ.Ντάισελμπλουμ.

«Ζητήσαμε από τους εκπροσώπους των θεσμών και από τις ελληνικές αρχές να εργαστούν εντατικά, ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Eurogroup το επόμενο πακέτο μεταρρυθμίσεων θα αφορά το συνταξιοδοτικό, τη δημόσια διοίκηση και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Σημείωσε, ωστόσο, ότι «κλειδί» είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024