Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λαγκάρντ: Θα συνεργαστούμε με την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις

Λαγκάρντ: Θα συνεργαστούμε με την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις

Έτοιμο να συνεργαστεί με την Ελλάδα για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως δήλωσε η επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ, στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη στην Ουάσινγκτον. Επί τάπητος τέθηκε, επίσης, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το χρέος και η πορεία προς την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ επισημάνθηκε από ελληνικής πλευράς η ανάγκη λήψης μέτρων κοινωνικής συνοχής.

Έτοιμο να συνεργαστεί με την Ελλάδα για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως τόνισε η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές στην προώθηση της ατζέντας μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Σταθάκης συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, και ταξίδεψε την Τρίτη στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με την κ.Λαγκάρντ.

Πρόκειται για την πρώτη επαφή της εκπροσώπου του ΔΝΤ με τη νέα κυβέρνηση. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία της χώρας μας, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το χρέος και η πορεία προς την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ επισημάνθηκε από ελληνικής πλευράς η ανάγκη λήψης μέτρων κοινωνικής συνοχής.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχε από πλευράς ΔΝΤ και ο διευθυντής Ευρώπης του Ταμείου Πολ Τόμσεν, ενώ από ελληνικής πλευράς συνόδευαν τον υπουργό ο πρέσβης Χρίστος Παναγόπουλος και ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, που αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Γιουβέντους απέλυσε τον Αλέγκρι εξαιτίας της συμπεριφοράς του στον τελικό του Coppa Italia (pic)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους, με τους μπιανκονέρι να παίρνουν αυτή την απόφαση μετά την απρεπή συμπεριφορά του Ιταλού τεχνικού στον τελικό κόντρα στην Αταλάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024