Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΟΙΚ για Eurogroup: Επιβεβαιώθηκε το θετικό κλίμα για την Ελλάδα

ΥΠΟΙΚ για Eurogroup: Επιβεβαιώθηκε το θετικό κλίμα για την Ελλάδα

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του άτυπου Eurogroup, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, εκφράζει το υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι επιβεβαιώθηκε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα μετά τη συμφωνία του Αυγούστου.

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του άτυπου Eurogroup εκφράζει το υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι επιβεβαιώθηκε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα μετά τη συμφωνία του Αυγούστου.

«Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση τηρεί κανονικά το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας στο πλαίσιο των υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων της και έθεσε εκ νέου την ανάγκη προετοιμασίας της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους, που αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Eurogroup «ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και είναι πεπεισμένο πως η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές θα εργαστεί εποικοδομητικά με τους ευρωπαίους εταίρους της και τους θεσμούς για την εφαρμογή του προγράμματος που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο» όπως περιορίζεται να αναφέρει το κείμενο συμπερασμάτων (αγγλικά).

«Η εφαρμογή του προγράμματος σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα είναι απαραίτητη για την επανεκκίνηση της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα» ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αήττητη πρωταθλήτρια η Λεβερκούζεν (2-1), αποθέωση για Ρόις στη νίκη της Ντόρτμουντ (4-0)

Η Λεβερκούζεν τελείωσε την φετινή Bundesliga πρώτη και αήττητη (2-1) – «Πάρτι» της Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία στο τελευταίο παιχνίδι του Ρόις (4-0).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024