Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ενημέρωση για την Ελλάδα στο Eurogroup του Σαββάτου

Ενημέρωση για την Ελλάδα στο Eurogroup του Σαββάτου

Ενημερωτικού χαρακτήρα συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα και την κατάσταση στη χώρα μετά το νέο πρόγραμμα που υπεγράφη, θα έχουν το Σάββατο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο πλαίσιο συνεδρίασης του Eurogroup. Τη συνεδρίαση θα απασχολήσει και η Κύπρος.

Ενημερωτικού χαρακτήρα συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα θα έχουν το Σάββατο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο πλαίσιο της άτυπης συνεδρίασης του Eurogroup, στο Λουξεμβούργο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα, υπάρχει ως ξεχωριστό θέμα η κατάσταση στην Ελλάδα. Οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την έναρξη ισχύος του νέου προγράμματος μέσω του ESM για την Ελλάδα, αναφέρεται.

Το νέο πρόγραμμα, προστίθεται, οριστικοποιήθηκε και εγκρίθηκε από τον ESM στις 19 Αυγούστου μετά τη σχετική απόφαση του Eurogroup της 14ης Αυγούστου και την έγκριση του προγράμματος από σειρά ευρωπαϊκών κοινοβουλίων.

Στο έγγραφο προετοιμασίας γίνεται αναφορά στο ότι υπογράφηκε η συμφωνία και δόθηκε το πράσινο φως για τα πρώτα 26 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι από αυτά, τα 13 δισ. εκταμιεύτηκαν για να καλυφθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της Αθήνας, τα 10 δισ. μπήκαν στην άκρη για τις τράπεζες και τα 3 δισ. ευρώ θα διατεθούν αφού γίνει η λίστα με τα προαπαιτούμενα και η Ελλάδα τα ολοκληρώσει.

Τη συνεδρίαση του Eurogroup θα απασχολήσει ακόμα η Κύπρος και η 7η επικαιροποίηση του Κυπριακού μνημονίου, καθώς και το ζήτημα της ανάπτυξης και της απασχόλησης, αλλά και της μείωσης της φορολογίας στην εργασία στα κράτη της ευρώζώνης.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπηρεσιακός ΥΠΟΙΚ Γιώργος Χουλιαράκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024