Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μάρτιν Φέρβεϊ νέος επικεφαλής της Task Force

Ο Μάρτιν Φέρβεϊ νέος επικεφαλής της Task Force

Αυξημένες θα είναι οι αρμοδιότητες της νέας Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, επικεφαλής της οποίας τίθεται ο Ολλανδός κ. Μάρτιν Φέρβεϊ ως διάδοχος του Γερμανού Χορστ Ράιχενμπαχ.

Αυξημένες θα είναι οι αρμοδιότητες της νέας Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, επικεφαλής της οποίας τίθεται ο Ολλανδός κ. Μάρτιν Φέρβεϊ ως διάδοχος του Γερμανού Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο κ. Φέρβεϊ, αναπληρωτής διευθυντής της διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν μέχρι προσφάτως επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν για το κυπριακό πρόγραμμα και θεωρείται έμπειρος σε ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων και δημοσιονομικής πολιτικής.

Στα πλαίσια της συμφωνίας που επετεύχθη στις 13 Ιουλίου στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης αποφασίστηκε η νέα Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επικουρείται από την Υπηρεσία Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, την οποία εποπτεύει ο αντιπρόεδρος της Κομμισσιόν κ. Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί με το νέο Μνημόνιο να οριστικοποιήσουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015, ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο τεχνικής βοήθειας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην ίδια βάση έχουν δεσμευτεί για την ταχεία ενίσχυση προϋπαρχόντων προγραμμάτων τεχνικής βοήθειας για την στήριξη μεταρρυθμίσεων όπως η αξιολόγηση όσον αφορά στον ανταγωνισμό σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, η αδειοδότηση επενδύσεων σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η αναθεώρηση του φόρου εισοδήματος, η διασταύρωση και είσπραξη οφειλών από εισφορές κοινωνικής ασφαλίσεως και φόρους, καθώς και η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Ακόμη, η «Ομάδα Φέρβεϊ» θα επικουρήσει στην επεξεργασία προγραμμάτων τεχνικής βοήθειας, σε τομείς όπως η ενεργειακή πολιτική, οι πολιτικές για την αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετωπίσεως της αδήλωτης εργασίας, και η κωδικοποίηση της ελληνικής νομοθεσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024