Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι πρόωρες εκλογές δεν ανησυχούν τον Ρέγκλινγκ

Οι πρόωρες εκλογές δεν ανησυχούν τον Ρέγκλινγκ

Δεν ανησυχεί για τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ. Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild, ο κ. Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι μετά τις εκλογές «ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει πιθανώς πιο σταθερή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και στο κόμμα του από ότι σήμερα».

Δεν ανησυχεί για τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild, ο κ. Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι μετά τις εκλογές «ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει πιθανώς πιο σταθερή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και στο κόμμα του από ότι σήμερα».

Ερωτηθείς εάν οι εκλογές θα επηρεάσουν το πρόγραμμα, ο επικεφαλής του ESM αναφέρθηκε στα μέτρα που χρειάστηκε να λάβει ήδη η κυβέρνηση πριν την υπογραφή της συμφωνίας και σημείωσε: «Η χώρα έχει δεσμευτεί για τρία χρόνια σκληρών μεταρρυθμίσεων» και τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση, ο κανόνας για όλα τα δάνεια που δίνουμε είναι η εκταμίευση των χρημάτων μετά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».

Ερωτηθείς εάν ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιθανό να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συμφωνίας, ο Ρέγκλινγκ σημείωσε: «Δεν το βλέπω να συμβαίνει».

Χαρακτήρισε τον έλληνα υπουργό Οικονομικών ως σοβαρό διαπραγματευτικό εταίρο και σημείωσε ότι εκ μέρους της Ελλάδας έχει δεσμευτεί σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. «Αυτός και ο πρωθυπουργός Τσίπρας γνωρίζουν ότι εάν θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα έξω από την κρίση, χρειάζονται τη βοήθεια των ευρωπαίων εταίρων και χρειάζονται τα χρήματα διάσωσης» τόνισε.

Σε ερώτηση της εφημερίδας Bild εάν θα ήταν δυνατό να αναλάβει ο ESM τη χρηματοδότηση του πακέτου των 86 δισ. ευρώ χωρίς τη συνδρομή του ΔΝΤ, ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι θεωρητικά κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατό.

«Αλλά οι χώρες του ευρώ πιστεύουν ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει ξανά στη χρηματοδότηση αργότερα» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Δεν θέλω να μαθαίνω από ήττες, θέλω να συνεχίσω να κερδίζω»

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στη Daily Mail για την απόφαση να ασχοληθεί με τον ιστορικό αγγλικό σύλλογο και τους στόχους που θέλει να πετύχει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024