Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κομισιόν: Η Αθήνα θα χρειαστεί λιγότερα από 86 δισ. ευρώ αν βγει στις αγορές

Κομισιόν: Η Αθήνα θα χρειαστεί λιγότερα από 86 δισ. ευρώ αν βγει στις αγορές

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες του τριετούς προγράμματος της Ελλάδας δεν θα ξεπεράσουν τα 86 δισ. ευρώ, επανέλαβε εκπρόσωπος της Κομισιόν, χαρακτηρίζοντας απολύτως αναληθή τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το τρίτο πακέτο στήριξης θα υπερβεί το παραπάνω ποσό. Σύμφωνα, μάλιστα, με την ίδια, αν το ΔΝΤ συμμετάσχει με δικά του κεφάλαια και αν η Ελλάδα καταφέρει βγει στις αγορές, τότε τα χρήματα που θα χρειαστεί η χώρα θα είναι πολύ λιγότερα.

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες του τριετούς προγράμματος της Ελλάδας δεν θα ξεπεράσουν τα 86 δισ. ευρώ επανέλαβε την Τρίτη η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ, χαρακτηρίζοντας απολύτως αναληθή τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το τρίτο πακέτο στήριξης θα υπερβεί το παραπάνω ποσό.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την Μπράιτχαρτ, αν το ΔΝΤ συμμετάσχει με δικά του κεφάλαια και αν η Ελλάδα καταφέρει να επιστρέψει νωρίτερα στις αγορές, τότε τα χρήματα που θα χρειαστεί η χώρα από το τρίτο πακέτο διάσωσης θα είναι πολύ λιγότερα από τα 86 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, η εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και αναμένει περαιτέρω πληροφορίες. Η Ανίκα Μπράιτχαρτ υπενθύμισε ότι το Eurogroup στη δήλωσή του της 14ης Αυγούστου αναφέρεται στο φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024