Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος: Δύσκολη η συμφωνία, έχει πολλά αγκάθια

Τσακαλώτος: Δύσκολη η συμφωνία, έχει πολλά αγκάθια

Για μία δύσκολη συμφωνία με πολλά αγκάθια έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για το τρίτο μνημόνιο. Νωρίτερα, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι την Παρασκευή η κυβέρνηση θα πρέπει να πάει στο Eurogroup με ψηφισμένη την συμφωνία και τις τροπολογίες. Κόντρα με Μεϊμαράκη.

Για μία δύσκολη συμφωνία με πολλά αγκάθια έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για το τρίτο μνημόνιο.

Νωρίτερα, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι την Παρασκευή η κυβέρνηση θα πρέπει να πάει στο Eurogroup με ψηφισμένη την συμφωνία και τις τροπολογίες.

«Τα πράγματα είναι απλά. Στις 16:00 υπάρχει Eurogroup. Εκεί η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πάει με ψηφισμένα τα προαπαιτούμενα, με ψηφισμένη την δανειακή σύμβαση» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

«Εάν δεν υπάρχουν αυτά, μαζί με τις τροπολογίες, δεν θα υπάρχει απόφαση από το Eurogroup και θα πάμε στη διαδικασία του δανείου-γέφυρα. Εάν πάμε χωρίς ψηφισμένα μέτρα, όπως έχω εγώ συμφωνήσει, τότε το πρώτο Κοινοβούλιο, εκείνο της Φινλανδίας θα απορρίψει τη συμφωνία και θα ξεκινήσει διαδικασία δανείου γέφυρα» σημείωσε.

Αργότερα, στην τοποθέτησή του κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι είναι μία δύσκολη συμφωνία με πολλά αγκάθια.

Σημείωσε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας θα εξαρτηθεί από τον ποιον θα εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός να διαχειρισθεί το χρέος και από το ποιος θα μπορεί να μετριάσει τις αδικίες που υπάρχουν.

Πρέπει να κριθεί αυτό το μνημόνιο με τα υπέρ και τα κατά του, είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Σημείωσε ότι στο αρχικό κείμενο υπήρχε η επαναφορά των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, στο νέο κείμενο δεν υπάρχει και σημείωσε ότι στο αρχικό κείμενο υπήρχε ξεχωριστός οργανισμός για τη διευθέτηση των κόκκινων δανείων, ενώ στο νέο κείμενο δεν υπάρχει.

Για το ζήτημα του χρέους ο κ.Τσακαλώτος ανέφερε επίσης ότι όλη η Ευρώπη αλλά και όλος ο κόσμος συζητάει πλέον για το ζήτημα διευθέτησης του ελληνικού χρέους υπογραμμίζοντας πως έχει ξεσπάσει ένας καυγάς μεταξύ του ΔΝΤ και της Γερμανίας.

Μάλιστα, επικράτησε ένταση ανάμεσα στον κ. Τσακαλώτο και τον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι οι βουλευτές της ΝΔ δεν διάβασαν τι λέει η συμφωνία για τη δημόσια υγεία, καθώς προφανώς δεν πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία και γι’ αυτό δεν ενδιαφέρονται.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ και υπήρξε, μάλιστα, και παρέμβαση του κ. Μεϊμαράκη που ζήτησε από τον υπουργό να είναι πιο σεμνός και συμπλήρωσε: «Δεν θα μας προκαλείτε. Αν θέλετε και να μας προκαλείτε και να το ψηφίσουμε, δεν γίνονται και τα δύο. Αν μας προκαλείτε θα απαντήσουμε καταλλήλως».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024