Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βελκουλέσκου: Μετά τη συμφωνία για το χρέος η απόφαση για συμμετοχή του ΔΝΤ

Βελκουλέσκου: Μετά τη συμφωνία για το χρέος η απόφαση για συμμετοχή του ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άσκησε πιέσεις στους Ευρωπαίους ώστε να γίνει ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, σημειώνοντας πως θα αποφασίσει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας εάν γίνουν κάποια βήματα ώστε να καταστεί το χρέος βιώσιμο, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Σε δηλώσεις της η Ντέλια Βελκουλέσκου είπε ότι το ΔΝΤ θα αποφασίσει για τη συμμετοχή του σε πιθανή χρηματοδότηση της Ελλάδος μετά τη λήψη απόφασης για ελάφρυνση του χρέους.

Μετά τη λήψη απόφασης για ελάφρυνση του χρέους η συμμετοχή του ΔΝΤ σε πιθανή χρηματοδότηση της Ελλάδος, λέει η επικεφαλής του Ταμείου στην Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άσκησε πιέσεις στους Ευρωπαίους ώστε να γίνει ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, σημειώνοντας πως θα αποφασίσει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας εάν γίνουν κάποια βήματα ώστε να καταστεί το χρέος βιώσιμο, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου: «Ανυπομονούμε να εργαστούμε με τις Αρχές για να αναπτύξουμε λεπτομερώς το οικονομικό πρόγραμμα και με τους Ευρωπαίους εταίρους, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για ελάφρυνση του χρέους που θα επιτρέψει στο ελληνικό χρέος να είναι βιώσιμο».

«Το ΔΝΤ θα αποφασίσει τη συμμετοχή του, παρέχοντας πρόσθετη χρηματοδότηση στην Ελλάδα, μόλις οι αρχές κάνουν βήματα εφαρμογής της συμφωνίας και ληφθεί η απόφαση ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους» κατέληξε η αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024