Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λήγει η θητεία του Ανδρέα Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ

Λήγει η θητεία του Ανδρέα Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ

Ολοκληρώνεται μετά από 5 χρόνια υπηρεσίας η θητεία του Ανδρέα Γεωργίου ως προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για σημαντική πρόοδο την περίοδο αυτή όσον αφορά στην «ανεξαρτησία, την αμεροληψία, την αντικειμενικότητα, τη διαφάνεια και τη διασφάλιση της ποιότητας γενικότερα» της παραγωγής στατιστικών στοιχείων.

Ολοκληρώνεται μετά από 5 χρόνια υπηρεσίας η θητεία του Ανδρέα Γεωργίου ως προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Τα 5 αυτά χρόνια «ήταν ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι» αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο κ. Γεωργίου σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι «το κόστος ήταν τεράστιο, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Παρόλα αυτά, δεν παρέδωσα τα όπλα. Είμαι ικανοποιημένος ότι αυτή η μακρόχρονη προσπάθεια απέδωσε καρπούς».

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ γίνεται λόγος για σημαντική πρόοδο την περίοδο αυτή όσον αφορά στην «ανεξαρτησία, την αμεροληψία, την αντικειμενικότητα, τη διαφάνεια και τη διασφάλιση της ποιότητας γενικότερα» της παραγωγής στατιστικών στοιχείων.

Στις κύριες στατιστικές εργασίες της πενταετίας περιλαμβάνονται αυτές τριών σημαντικών απογραφικών ερευνών (Πληθυσμού – Κατοικιών, Κτιρίων και Γεωργίας – Κτηνοτροφίας), καθώς και μίας ευρείας έκτασης δειγματοληπτικής Έρευνας Κάλυψης της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών.

Ένας εκτενής απολογισμός είναι διαθέσιμος εδώ

Όσον αφορά τις καταγγελίες κατά του Ανδρέα Γεωργίου περί διόγκωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009, η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τη λήξη της θητείας του προέδρου της, τις χαρακτηρίζει «ψευδείς» και «ανυπόστατες».

«Επιτέλους, οι Έλληνες μάθαμε πού πραγματικά βρισκόμαστε, σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου με τη μακρόχρονη συστηματική υπονόμευση και αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων είχαμε μια ψευδή και ανακριβή εικόνα για την πραγματική κατάσταση της χώρας μας» δήλωσε ο κ. Γεωργίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024