Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μερική άρση στους περιορισμούς καρτών για ηλεκτρονικές αγορές

Μερική άρση στους περιορισμούς καρτών για ηλεκτρονικές αγορές

Σε μερικά άρση των περιορισμών στη χρήση των καρτών εξ αποστάσεως σε επιχειρήσεις με έδρα εκτός Ελλάδος θα προχωρήσουν μέσα στις επόμενες ώρες οι τράπεζες. Μετά από ενέργειες της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών σε e-shops του εξωτερικού με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες.

Σε μερικά άρση των περιορισμών στη χρήση των καρτών εξ αποστάσεως σε επιχειρήσεις με έδρα εκτός Ελλάδος θα προχωρήσουν μέσα στις επόμενες ώρες οι τράπεζες.

Μετά από ενέργειες της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα είναιδυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών σε e-shops του εξωτερικούμε χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες.

Η δυνατότητα για αγορές μέχρι τώρα δινόταν μόνο με τη χρήση του «πλαστικού» στα τερματικά αποδοχής καρτών (POS) στο εξωτερικό, παρουσία δηλαδή του πελάτη.

Πλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα να χρεωθεί η κάρτα μέσω ίντερνετ ή τηλεφωνικά, αρκεί να υπάρχει το διαθέσιμο όριο της τράπεζας που την εκδώσει.

Το ημερήσιο όριο για συναλλαγές εξωτερικού για κάθε συστημικό όμιλο (ΕΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank) έχει οριστείστις 300.000 ευρώ και για την Attica Bank στις 90.000 ευρώ.

Πρόκειται σε κάθε περίπτωση για πολύ μικρά ποσά που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που υπήρχαν πριν από τα capital controls.

Σημειώνεται πως η Ελληνική Ένωση Τραπεζών δεν έχει ακόμη ενημερώσει τις τράπεζες για τις σχετικές αλλαγές με αποτέλεσμα οι διαδικτυακές αγορές να μην γίνονται ακόμη και σήμερα κανονικά.

Παράλληλα, υπηρεσίες όπως το PayPal παραμένουν μέχρι σήμερα κλειδωμένες για του Έλληνες χρήστες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024