Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε αύξηση του ELA κατά 900 εκατ. ευρώ προχώρησε η ΕΚΤ

Σε αύξηση του ELA κατά 900 εκατ. ευρώ προχώρησε η ΕΚΤ

Στην αύξηση του ορίου της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού (ELA) από τα 89,5 δισ. ευρώ, στα 90,4 εκατ. ευρώ προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες του Ευρωσυστήματος, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Στην αύξηση του ορίου της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού (ELA) από τα 89,5 δισ. ευρώ, στα 90,4 εκατ. ευρώ προχώρησε σήμερα Τετάρτη σύμφωνα με πληροφορίες του Ευρωσυστήματος η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τη σχετική αύξηση του ELA κατά 900 εκατ. ευρώ, η οποία ωστόσο επιβεβαιώνεται από ελληνικές τραπεζικές πηγές.

Η εν λόγω αύξηση του ELA, που ακολουθεί την αντίστοιχη αύξηση κατά 900 εκατ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα, έγινε εν όψει της αναμενόμενης υπερψήφισης από το ελληνικό κοινοβούλιο του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που θα επιτρέψουν την έναρξη των συζητήσεων για το νέο ελληνικό πρόγραμμα.

Η επιπλέον ρευστότητα εκτιμάται πως θα ανοίξει το δρόμο για την ομαλή επανέναρξη της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς με τα 900 εκατ. ευρώ διασφαλίζεται μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης που αναζητούσαν οι εγχώριες αρχές για να επαναλειτουργήσει η κεφαλαιαγορά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το «κλειδί» για τον Ολυμπιακό είναι η ενέργεια

Το βασικό ζητούμενο για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, είναι να βγάλουν οι παίκτες του στο αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, την ενέργεια που είχαν και κόντρα στην ΑΕΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024