Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το ΔΝΤ έτοιμο να συνεργαστεί με ΕΕ και ελληνικές Αρχές

Το ΔΝΤ έτοιμο να συνεργαστεί με ΕΕ και ελληνικές Αρχές

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το περιεχόμενο των συζητήσεων και των αποφάσεων του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα ενημέρωσε, σήμερα Δευτέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην ενημέρωση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για το περιεχόμενο των συζητήσεων και των αποφάσεων του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα προχώρησε, σήμερα Δευτέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο διευθυντής επικοινωνίας του ΔΝΤ Τζέρι Ράις δήλωσε πως μετά τη συμμετοχή της κ. Λαγκάρντ στις εργασίες των ευρωπαϊκών οργάνων το Σαββατοκύριακο, η ίδια ενημέρωσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ σχετικά με το αποτέλεσμα των συζητήσεων, όπως αυτό αντανακλάται στη δήλωση των ηγετών της ευρωζώνης που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα.

«Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους εταίρους για να βοηθήσει να προχωρήσει αυτή η σημαντική προσπάθεια προς τα εμπρός», δήλωσε ο Ράις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ενημέρωση ήταν συνοπτική και τυπική και χωρίς λεπτομέρειες. Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε πως το Ταμείο «θα συνεχίσει να έχει ρόλο» το πρόγραμμα, ενώ ενημέρωσε για τις «δυσκολίες» και τις «μεγάλες προσπάθειες» να επιτευχθεί συμφωνία.

Όπως τόνισε η βιωσιμότητα του χρέους θα συνεχίσει να απασχολεί το Ταμείο, καθώς είναι βασικό στοιχείο του προγράμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Εμφύλιος» με Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου τα... ΄έχωσε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή το φιάσκο του τελικού Κυπέλλου και προκάλεσε αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024