Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Τσακαλώτου - Σόιμπλε - Σαπέν στο περιθώριο της Συνόδου

Συνάντηση Τσακαλώτου – Σόιμπλε – Σαπέν στο περιθώριο της Συνόδου

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους ομολόγους του, της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν. Η δίωρη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και σε συνέχεια της μίνι-διάσκεψης Τουσκ - Μερκελ - Ολάντ - Τσίπρα.

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους ομολόγους του, της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

Η δίωρη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και σε συνέχεια της μίνι-διάσκεψης που συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ με τη συμμετοχή της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μερκελ, του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στόχος της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών είναι να γεφυρωθούν οι διαφορές που υπάρχουν σε ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ντόναλντ Τουσκ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αντίθεσή του στην υιοθέτηση της πρότασης για το Ταμείο Περιουσιακών Στοιχείων, ενώ ζήτησε να διευκρινιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα, όπως προβλέπεται στην εισήγηση του Eurogroup προς τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης. Επιπλέον, ζήτησε διευκρινίσεις για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ενώ έθεσε ζήτημα παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ μέσω ELA για τις ελληνικές τράπεζες από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, που επικαλείται το Associated Press, η ελληνική κυβέρνηση θέλει συμφωνία για να αποφύγει την κατάρρευση των τραπεζών. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, έλληνας αξιωματούχος χαρακτήρισε «από άλλο πλανήτη» και «ταπεινωτικό» το θέμα του Ταμείου Περιουσιακών Στοιχείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κείμενο που το Eurogroup εισηγήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής περιλαμβάνεται σε αγκύλες, δηλαδή χωρίς τη συμφωνία όλων των μερών αφ’ ενός το ενδεχόμενο πιθανών μέτρων «εξομάλυνσης της εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους», αφ’ ετέρου το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων για «προσωρινή έξοδο» από την Ευρωζώνη.

Το ζήτημα της «προσωρινής εξόδου» από την Ευρωζώνη είναι θέμα που έχει θέσει ο Β.Σόιμπλε, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις από πολλές πλευρές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024