Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μοσκοβισί: Η Ευρωζώνη επιθυμεί μόνο ένα σενάριο για την Ελλάδα

Μοσκοβισί: Η Ευρωζώνη επιθυμεί μόνο ένα σενάριο για την Ελλάδα

«Η Ευρωζώνη επιθυμεί μόνο ένα σενάριο για την Ελλάδα, την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη». Αυτό αναφέρει ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί σε κείμενό του στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ο Πιέρ Μοσκοβισί λέει ότι το παράθυρο για συμφωνία με την Ελλάδα κλείνει οριστικά την Κυριακή και σημειώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει το σωστό, αλλιώς «το παιχνίδι θα τελειώσει και όλα θα χαθούν».

«Η Ευρωζώνη επιθυμεί μόνο ένα σενάριο για την Ελλάδα, την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη». Αυτό αναφέρει ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί σε κείμενό του, με τίτλο «Ιεροκήρυκες και πυρομανείς», το οποίο ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Στο κείμενο επιτίθεται τόσο σε αυτούς που αποκαλεί «ιεροκήρυκες» που όπως χαρακτηριστικά λέει θέλουν «να αφορίσουν την Ελλάδα», όσο και στους «πυρομανείς» που όπως αναφέρει θέλουν να την κάνουν «πεδίο πειραματισμού για την οικονομική και δημοσιονομική ανευθυνότητα».

«Κάθε άλλο σενάριο πλην της παραμονής στο ευρώ θα αποτελεί μία συλλογική αποτυχία» τονίζει ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος, παράδειγμα της τιμωρίας όσων έχουν παραστρατήσει στο όνομα μιας ηθικολογικής ανάγνωσης της οικονομικής κατάστασης της χώρας».

Το παράθυρο ευκαιρίας για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα κλείνει οριστικά την Κυριακή αναφέρει επίσης ο Μοσκοβισί, ο οποίος ωστόσο υπογραμμίζει ότι οι δανειστές θα πρέπει να προχωρήσουν σε μέτρα μείωσης του ελληνικού άχθους από το δημόσιο χρέος, αν η Ελλάδα δείξει με πειστικό τρόπο ότι είναι πρόθυμη να προωθήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες.

Υπογραμμίζει επίσης το εποικοδομητικό πνεύμα με το οποίο προσήλθαν στις τελευταίες συνόδους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η Αθήνα έχει μόνο ένα βέλος στη φαρέτρα της. Αυτό σημαίνει ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να γίνουν αποδεκτές από τους πιστωτές. Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν πράξει σωστά, τότε το παιχνίδι θα τελειώσει και όλα θα χαθούν», αναφέρει ακόμη ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Καταλήγοντας, ο Μοσκοβισί αναφέρει τα εξής: «Υπάρχουν επίσης και όσοι θέλουν να κάνουν την ελληνική περίπτωση πεδίο πειραματισμού για την οικονομική κι δημοσιονομική ανευθυνότητα. Οι ιεροκήρυκες και οι πυρομανείς. Αυτοί είναι που μπορούν ή που θέλουν να δουν την συμφωνία να αποτυγχάνει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αήττητη πρωταθλήτρια η Λεβερκούζεν (2-1), αποθέωση για Ρόις στη νίκη της Ντόρτμουντ (4-0, vid)

Η Λεβερκούζεν τελείωσε την φετινή Bundesliga πρώτη και αήττητη (2-1) – «Πάρτι» της Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία στο τελευταίο παιχνίδι του Ρόις (4-0).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024