Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτινγκερ: Η Ελλάδα πιθανότατα θα πρέπει να αρχίσει να εκδίδει IOUs

Έτινγκερ: Η Ελλάδα πιθανότατα θα πρέπει να αρχίσει να εκδίδει IOUs

Την θέση ότι δεν είναι λογικό να γίνουν νέες διαπραγματεύσεις αν η Ελλάδα συνεχίσει να απορρίπτει τις μεταρρυθμίσεις εξέφρασε ο Γερμανός Επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ μιλώντας σήμερα στην Bild. Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα θα πρέπει να αρχίσει να εκδίδει IOUs για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις .

Την θέση ότι δεν είναι λογικό να γίνουν νέες διαπραγματεύσεις αν η Ελλάδα συνεχίσει να απορρίπτει τις μεταρρυθμίσεις εξέφρασε ο γερμανός Επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ μιλώντας σήμερα στην Bild.

Ο Έτινγκερ είπε πως οι πόροι της ΕΕ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτηθεί ο προϋπολογισμός της Ελλάδας.

Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα θα πρέπει να αρχίσει να εκδίδει IOUs για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις .

Σημειώνεται πως τα IOUs (I Owe You) αποτελούν τίτλους οφειλής χρημάτων που θα μπορούσαν να καλύψουν την ανεπάρκεια πληρωμών σε ευρώ. Ενδεχόμενη ευρεία κυκλοφορία τους θα αποτελούσε ντε φάκτο ένα παράλληλο νόμισμα, το οποίο κατά πολλούς θα μπορούσε σύντομα να μετατραπεί σε νέα δραχμή.

Ο Έτινγκερ ξεκαθάρισε πως η υιοθέτηση IOUs θα καθιστούσε την Ελλάδα ακατάλληλη να παραμείνει στη νομισματική ένωση. «Μια αφερέγγυα χώρα που εισάγει παράλληλο νόμισμα δεν ταιριάζει στην ευρωζώνη», είπε.

Πιο μετριοπαθής εμφανίσθηκε ο Έτινγκερ μιλώντας αργότερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutshlandfunk.

«Τα κόμματα στην Ελλάδα δεν βρίσκονται πλέον σε διαφωνία, αλλά αναγνωρίζουν την δύσκολη κατάσταση. Άρα πιστεύω ότι οι σημερινές συνομιλίες θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν καλύτερα από ό,τι μια εβδομάδα νωρίτερα», είπε.

Ερωτηθείς για το διορισμό του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη θέση του υπουργού Οικονομικών, ο Έτινγκερ είπε: «Δεν έχει τις ίδιες συμπεριφορές όπως ο προκάτοχός του».

Ο ίδιος εμφανίστηκε συγκαταβατικός στο τέλος της συνέντευξης. «Είμαστε εταίροι της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ευρωζώνη. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα», κατέληξε ο Έτινγκερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024