Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κομισιόν και ΕΚΤ φέρονται να σχεδιάζουν δήλωση για ελάφρυνση του χρέους

Κομισιόν και ΕΚΤ φέρονται να σχεδιάζουν δήλωση για ελάφρυνση του χρέους

Κομισιόν και ΕΚΤ φέρονται να επεξεργάζονται σχέδιο δήλωσης για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σε προσπάθεια να βρεθεί διέξοδος στις διαπραγματεύσεις Αθήνας - πιστωτών, με την ελληνική κυβέρνηση να επιμένει ότι δεν υπογράφει συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει και λύση για το «μη βιώσιμο» ελληνικό χρέος. Από την πλευρά του ο Γ.Ντάισελμπλουμ δηλώνει ότι η δέσμευση του 2012 για το χρέος ισχύει, αλλά η Ελλάδα δεν έχει ακόμη εκπληρώσει τους όρους για να υλοποιηθεί.

Κομισιόν και ΕΚΤ φέρονται να επεξεργάζονται σχέδιο δήλωσης για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σε μία προσπάθεια να βρεθεί διέξοδος στις διαπραγματεύσεις Αθήνας – πιστωτών, με την ελληνική κυβέρνηση να επιμένει ότι δεν υπογράφει συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει και λύση για το «μη βιώσιμο» ελληνικό χρέος.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δηλώνει ότι η δέσμευση του 2012 για το χρέος ισχύει, αλλά η Ελλάδα δεν έχει ακόμη εκπληρώσει τους όρους για να υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η δήλωση θα είναι μια επανάληψη της δήλωσης που πήρε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά από το Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, που προέβλεπε ελάφρυνση του χρέους με την προϋπόθεση της επίτευξης και διατήρησης πρωτογενών πλεονασμάτων.

Κομισιόν και ΕΚΤ δέχονται πιέσεις από την Αθήνα και το ΔΝΤ να εξετάσουν το θέμα του ελληνικού χρέους, το οποίο εμφανίζεται να είναι μη βιώσιμο, φτάνοντας στο 180% του ΑΕΠ.

Στο ζήτημα του χρέους αναφέρθηκε λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης και ο πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθαρίζοντας ότι η ευρωζώνη δεν έχει συζητήσει προτάσεις για αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς απαιτείται πρώτα συμφωνία με την Αθήνα.

Ακόμη επισημαίνει ότι η δέσμευση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που είχε αναληφθεί από τους εταίρους της Ελλάδας στην ευρωζώνη το Νοέμβριο του 2012 ισχύει, όπως όμως ισχύουν και οι όροι που την συνόδευαν. «Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη εκπληρώσει τους όρους για να υλοποιηθεί η υπόσχεση του 2012» τονίζει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Λεβερκούζεν: Μόλις η τρίτη ομάδα στο top-5 που κατακτά τον τίτλο αήττητη (pis+vids)

Η Λεβερκούζεν μπήκε στο κλειστό κλαμπ των Άρσεναλ (2003-2004) και Γιουβέντους (2011-2012).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024