Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ικανοποίηση στην Κομισιόν από το κλίμα συναίνεσης στη Βουλή

Ικανοποίηση στην Κομισιόν από το κλίμα συναίνεσης στη Βουλή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έκανε κανένα επίσημο σχόλιο για τη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι -ως είθισται- δεν σχολιάζει εθνικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ωστόσο εκφράζεται ικανοποίηση για το κλίμα και συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έκανε κανένα επίσημο σχόλιο για τη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι -ως είθισται- δεν σχολιάζει εθνικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Ωστόσο, κύκλοι προσκείμενοι στα ηγετικά κλιμάκια των Βρυξελλών αντιμετώπισαν σε γενικές γραμμές με θετικό τρόπο τόσο τους χαμηλούς τόνους, όσο και το κλίμα συναίνεσης που -όπως σημείωσαν- χαρακτήρισε τη συζήτηση.

Εκτίμησαν δε πως υπάρχει έδαφος για συνέχιση των διαβουλεύσεων με την ελληνική πλευρά, με στόχο την αναζήτηση κοινά αποδεκτών λύσεων σε ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.

Ως προς την ημερομηνία μιας ενδεχόμενης επόμενης συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πηγές της Επιτροπής έλεγαν πως δεν έχει ακόμη οριστεί.

Επισήμαιναν, όμως, πως ούτως ή άλλως οι δυο άνδρες αναμένεται να συμπέσουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, με την ευκαιρία της συνάντησης κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024