Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Έλενα Παναρίτη εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Η Έλενα Παναρίτη εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα είναι η Έλενα Παναρίτη, η οποία αντικαθιστά τον Θάνο Κατσάμπα. Η επιλογή της κ. Παναρίτη, έγινε από άτυπη επιτροπή υπό τον υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι η Έλενα Παναρίτη, η οποία αντικαθιστά τον Θάνο Κατσάμπα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα εκπροσωπείται στο ΔΝΤ από αναπληρωματικό εκτελεστικό διευθυντή υπό τον εκτελεστικό διευθυντή που διορίζει η Ιταλία η οποία επίσημα εκπροσωπεί στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Μάλτα, την Αλβανία και τον Άγιο Μαρίνο.

Η κ. Παναρίτη έχει θητεύσει στην Παγκόσμια Τράπεζα, έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διαπραγματεύσεις, δίδαξε σε Αμερικανικά πανεπιστήμια και διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας την περίοδο 2009-2012.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρεται ότι η κ. Παναρίτη το 2012 άσκησε έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική που ασκούσαν οι τότε κυβερνήσεις, αν και βουλευτής της συμπολίτευσης, ενώ από την 26η Ιανουαρίου συνεισφέρει στην διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η επιλογή της κ. Παναρίτη, μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης, έγινε από άτυπη επιτροπή υπό τον υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024