Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Βαρουφάκης: Προς φόρο στις αναλήψεις από ΑΤΜ και γκισέ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί μικρός φόρος στις συναλλαγές μέσω των ΑΤΜ και των γκισέ των τραπεζών άφησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Επίσης, διέψευσε ότι θα φορολογηθούν οι καταθέσεις στην Ελλάδα. Για τον ΦΠΑ είπε πως θα έχει τρεις συντελεστές, ενώ  επανέλαβε πως η δόση προς το ΔΝΤ θα αποπληρωθεί καθώς θα υπάρξει συμφωνία έως τις 5 Ιουνίου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί μικρός φόρος στις συναλλαγές μέσω των ΑΤΜ και των γκισέ των τραπεζών άφησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ερωτηθείς για τα φορολογικά μέτρα που προτείνονται στους θεσμούς -και ειδικά για το εάν τίθεται ζήτημα φορολόγησης καταθέσεων στην Ελλάδα- προέβη σε κατηγορητική διάψευση.

«Δεν πρόκειται να φορολογηθούν κεφάλαια καταθέσεων» ξεκαθάρισε.

Ο ίδιος είπε πως ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ δεν θέλουν να προσμετρήσουν κανένα μέτρο στο δημοσιονομικό κενό που να μην έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Για τον ΦΠΑ είπε πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και όπως σημείωσε οι τρεις συντελεστές (7%, 14% και 22%) επανήλθαν στη συζήτηση λόγω της εμμονής της τρόικας σε υψηλούς συντελεστές.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα ρυθμίσει το θέμα του ΦΠΑ με ένα τρόπο που θα είναι καθαρά αναδιανεμητικός υπέρ των ασθενέστερων εισοδημάτων. Όπως είπε χαρακτηριστικά επιδιώκεται όλα τα τρόφιμα να υπαχθούν στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.

Ερωτηθείς για το εάν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου ο υπουργός ανάφερε: «Τη δόση θα την πληρώσουμε, καθώς θα έχει υπάρξει συμφωνία έως τις 5 Ιουνίου. Αυτό είναι το νέο μου δόγμα».

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024