Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Αύξηση του ορίου του ELA κατά 200 εκατ. ευρώ αποφάσισε η ΕΚΤ

Στα 80,2 δισ. ευρώ αυξάνεται το όριο δανεισμού στις ελληνικές τράπεζες μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) μετά την απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει μόνο κατά 200 εκατ. ευρώ το όριο, αν και σύμφωνα με πληροφορίες η ΤτΕ ζητούσε αύξηση κατά 1 δισ. ευρώ. Θετικότερο νέο είναι η αναβολή της απόφασης για το καθεστώς ενεχύρων που παρέχουν οι τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από τον ELA, δεδομένου ότι είχαν αυξηθεί οι φόβοι για «κούρεμα» της αξίας τους.

Στα 80,2 δισ. ευρώ αυξάνεται το όριο δανεισμού στις ελληνικές τράπεζες μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) μετά την απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει μόνο κατά 200 εκατ. ευρώ το όριο, αν και σύμφωνα με πληροφορίες η ΤτΕ ζητούσε αύξηση κατά 1 δισ. ευρώ.

Θετικότερο νέο είναι η αναβολή της απόφασης για το καθεστώς ενεχύρων που παρέχουν οι ελληνικές τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από τον ELA, δεδομένου ότι είχαν αυξηθεί οι φόβοι για «κούρεμα» της αξίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από πολύωρη και εξαντλητική συζήτηση για το θέμα η απόφαση αναβλήθηκε μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της κεντρικής ευρωτράπεζας, την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε θα ξανασυζητηθεί και το θέμα του ELA.

Σε ό,τι αφορά την μικρή αύξηση του ορίου δανεισμού κατά 200 εκατ. ευρώ, οι ίδιες πηγές θέλουν η απόφαση αυτή να οφείλεται στο γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν σταθεροποιηθεί σε χαμηλά επίπεδα οι εκροές των καταθέσεων από τις τράπεζες.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτζώκας: «Η σχέση μου με τον Λαρεντζάκη φτιάχνει ανέκδοτα» (vid)

Μπαρτζώκας, Ράιτ, Πετρούσεφ επιλέγουν την καλύτερη, την χειρότερη και την πιο αστεία στιγμή της σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024