Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τηλεδιάσκεψη του Brussels Group, περιορίστηκε σε διαδικαστικά θέματα

Τηλεδιάσκεψη του Brussels Group, περιορίστηκε σε διαδικαστικά θέματα

Διαδικαστικά θέματα και ο καθορισμός της ατζέντας των επομένων ημερών απασχόλησαν την ωριαία συνεδρίαση του Brussels Group, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μέσω τηλεδιάσκεψης. Η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες και το πιθανότερο τη Δευτέρα.

Διαδικαστικά θέματα και ο καθορισμός της ατζέντας των επομένων ημερών απασχόλησαν την ωριαία συνεδρίαση του Brussels Group, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η λύση αυτή επελέγη διότι οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ έχουν αποχωρήσει από τις Βρυξέλλες για τη Φρανκφούρτη και την Ουάσινγκτον αντίστοιχα. Η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με αυτοπρόσωπη παρουσία στις Βρυξέλλες αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες και το πιθανότερο τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι, επελέγη η λύση της τηλεδιάσκεψης διότι σήμερα είναι η εορτή της Αναλήψεως για τους καθολικούς και οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είχαν αποχωρήσει από τις Βρυξέλλες, ενώ είναι αργία για τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Νέα τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή

«Πολιτικό» χαρακτήρισε το ζήτημα των συζητήσεων με τους θεσμούς, κυβερνητικός παράγοντας μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης του Brussels Group, προσθέτοντας, πάντως, ότι «υπάρχει ικανό περιθώριο ευελιξίας για να επιτευχθεί συμφωνία, αλλιώς δεν θα συζητούσαμε».

Ερωτηθείς για την ατζέντα των διαπραγματεύσεων, ο συγκεκριμένος παράγοντας ανέφερε ότι «συζητούμε πάνω στα θέματα που η σύγκλιση είναι μικρή και όχι για τα θέματα που η σύγκλιση είναι μεγάλη. Εκεί δεν χρειάζεται».

Από την πλευρά του άλλος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, ξέρουμε πού και φτιάξαμε ημερήσια διάταξη για το πώς θα προχωρήσουμε τις επόμενες ημέρες. Το Eurogroup μιλούσε για κάποια ανοιχτά ζητήματα. Αυτά θα συζητηθούν».

Νέα τηλεδιάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, ενώ η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες κατά πάσα πιθανότητα το Σάββατο.

Σημειώνεται ότι σήμερα επελέγη η λύση της τηλεδιάσκεψης διότι είναι η εορτή της Αναλήψεως για τους καθολικούς και οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είχαν αποχωρήσει από τις Βρυξέλλες, ενώ είναι αργία για τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύσκεψη με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποίησε ο υπουργός, Γιάνης Βαρουφάκης, περίπου την ώρα της τηλεδιάσκεψης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Καπέλο υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό: «Έχω άγχος για τη Φιορεντίνα…»

Ο Φάμπιο Καπέλο αναφέρθηκε στον τελικό του Ολυμπιακού με τη Φιορεντίνα και δήλωσε πως έχει άγχος για τους «βιόλα», οι οποίοι κατά τη γνώμη του δεν πρέπει να υποτιμήσουν τους «ερυθρόλευκους»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024