Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κρίσιμη συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε στις Βρυξέλλες

Συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει αυτή την ώρα ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε μια προσπάθεια να επιτύχει ευνοϊκό κλίμα για τη χώρα στο Eurogroup που ξεκινά στις 16:00. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η συνάντηση θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, ώστε η γερμανική πλευρά να πληροφορηθεί για το που βρίσκεται η διαπραγμάτευση και κυρίως τι είναι διατεθειμένη να κάνει η ελληνική πλευρά ώστε να υπάρξει εγκαίρως συμφωνία.

Συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε μια προσπάθεια να επιτύχει ευνοϊκό κλίμα για τη χώρα στο Eurogroup που θα εκκινήσει στις 4 το απόγευμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου η συνάντηση Σόιμπλε-Βαρουφάκη θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, ώστε η γερμανική πλευρά να πληροφορηθεί για το που βρίσκεται η διαπραγμάτευση και κυρίως τι είναι διατεθειμένη να κάνει η ελληνική πλευρά ώστε να υπάρξει εγκαίρως συμφωνία.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της συνέντευξής του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο Γερμανός πολιτικός τονίσει ότι η Γερμανία θα κάνει τα πάντα προκειμένου να κρατήσει, «υπό λογικούς όρους», την Ελλάδα στην ευρωζώνη και προσθέτει ότι στο θέμα υπάρχει σύμπνοια με την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι δεν βλέπει δυνατότητα συμφωνίας, καθώς δεν θα έχουν ως τότε όλα διευκρινιστεί.

Κατά κάποιες πληροφορίες η ελληνική πλευρά ζητά υποστήριξη από τη Γερμανία και σε επίπεδο Bundesbank, ώστε να μην υπάρξει αύξηση του κουρέματος των ενεχύρων- ομόλογων που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες στο ευρωσύστημα για να λαμβάνουν έκτακτη χρηματοδότηση από τον ELA, αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα στις ελληνικές τράπεζες να αγοράζουν μεγαλύτερο ποσό ομολόγων από το υφιστάμενο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024