Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Επιπλέον έσοδα 1 δισ. ευρώ με τον ενιαίο ΦΠΑ

Την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ κατ' ελάχιστον 16% που θα αποδίδει ετησίως παραπάνω έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ, την επαναφορά της έκτακτης εισφοράς για ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ και την αύξηση των φόρων πολυτελούς διαβίωσης περιλαμβάνει, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, το πακέτο μέτρων που κλειδώνει το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες.

Την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ κατ’ ελάχιστον 16% που θα αποδίδει ετησίως παραπάνω έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ, την επαναφορά της έκτακτης εισφοράς για ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ και την αύξηση των φόρων πολυτελούς διαβίωσης περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που κλειδώνει το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που επικαλείται το Βήμα της Κυριακής, το τελικό ύψος του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, που μπορεί να ανέβει στο 17% ή και 18%, θα εξαρτηθεί από τις εξαιρέσεις προϊόντων και υπηρεσιών που θα παραμείνουν στον πολύ χαμηλό συντελεστή 6,5%.

Εκτός από τον ΦΠΑ η κυβέρνηση σκοπεύει να διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ και για το 2015, με νέες όμως αντικειμενικές αξίες. Παράλληλα, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να εφαρμόσει έναν κεφαλικό φόρο στις 500-700 πλουσιότερες οικογένειες.

* Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Γιουβέντους απέλυσε τον Αλέγκρι εξαιτίας της συμπεριφοράς του στον τελικό του Coppa Italia (pic)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους, με τους μπιανκονέρι να παίρνουν αυτή την απόφαση μετά την απρεπή συμπεριφορά του Ιταλού τεχνικού στον τελικό κόντρα στην Αταλάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024