Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δραγασάκης προς ΕΚΤ: Ρεαλιστικός και ορατός ο στόχος της συμφωνίας

Δραγασάκης προς ΕΚΤ: Ρεαλιστικός και ορατός ο στόχος της συμφωνίας

Η πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν στην Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Η επίτευξη συμφωνίας είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι θεσμοί θα δράσουν εποικοδομητικά» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η πορεία των διαπραγματεύσεων των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν στην Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης Μάριο Ντράγκι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο στόχος των κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτου ήταν διπλός:

  • Να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την άντληση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό (ELA), δηλαδή ότι δεν θα αυξηθεί αύριο Τετάρτη το ποσοστό απομειώσεως που εφαρμόζει η ΕΚΤ στα ελληνικά ενέχυρα.
  • Να επιδιώξουν την αύξηση του πλαφόν των 15 δισ. ευρώ που ισχύει σήμερα στις αγορές εντόκων γραμματίων εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών, κάτι που θα έδινε βραχυπρόθεσμα ανάσα ρευστότητας στην κυβέρνηση.

Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης: «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Μάριο Ντράγκι. Συζητήσαμε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε στον κ. Ντράγκι την άποψη, ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι θεσμοί θα δράσουν εποικοδομητικά».

Κύκλοι της ΕΚΤ αναφερόμενοι στο περιεχόμενο της συνάντησης δήλωσαν πως κατά τη διάρκεια της «εξετάστηκε η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η κατάσταση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024