Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης: Οι εταίροι μας δεν έδειξαν μπέσα

Βαρουφάκης: Οι εταίροι μας δεν έδειξαν μπέσα

Έκκληση για καταβολή προσπάθειας από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Προσερχόμενος στο υπουργείο ο κ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι οι εταίροι δεν τήρησαν την προφορική δέσμευση που είχαν δώσει στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, λέγοντας πως «δυστυχώς δεν επεδείχθη ίδια προσήλωση στη μπέσα».

Έκκληση για καταβολή προσπάθειας από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών απηύθυνε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι οι εταίροι δεν τήρησαν την προφορική δέσμευση που είχαν δώσει στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου ότι θα διασφαλίσουν διεξόδους ρευστότητας στη Ελλάδα.

«Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός χθες, είχε μεγάλο δίκιο. Εμείς πήγαμε με την αίσθηση ότι μια συμφωνία είναι συμφωνία. Ότι όταν σφίγγουμε το χέρι και λέμε ότι αυτό σημαίνει το «α» και όχι το «β», σημαίνει το «α» και όχι το «β». Από την άλλη μεριά, όμως, δυστυχώς, δεν επεδείχθη ίδια προσήλωση στη μπέσα», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο ίδιος εστίασε στην ανάγκη αποκατάστασης των σχέσεων με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ευρωζώνης. «Φαίνεται ότι στην Ευρώπη χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο, ώστε να αποκατασταθεί μία διαδικασία εμπιστοσύνης», ανέφερε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024