Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τόμσεν: Δεν είναι καλά τα νούμερα της ελληνικής οικονομίας

Τόμσεν: Δεν είναι καλά τα νούμερα της ελληνικής οικονομίας

Για την Ελλάδα συζήτησαν τη Δευτέρα του Πάσχα στο διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο Πολ Τόμσεν φέρεται να είπε ότι το Ταμείο δεν έχει πρόβλημα με τους διαφορετικούς όρους που υιοθετεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την τρόικα και το μνημόνιο, προσθέτοντας ωστόσο ότι το Μνημόνιο πρέπει να υπάρχει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τόμσεν αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι τα γενικότερα νούμερα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι καλά.

Για την Ελλάδα συζήτησαν τη Δευτέρα του Πάσχα στο διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με τη συνεδρίαση ωστόσο να μην χαρακτηρίζεται έκτακτη.

Της συνεδρίασης προήδρευσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και την ενημέρωση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και για τις εξελίξεις από τις ελληνικές εκλογές μέχρι σήμερα έκανε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του MEGA στην Ουάσιγκτον Μιχάλη Ιγνατίου, ο Πολ Τόμσεν φέρεται να είπε ότι το Ταμείο δεν έχει πρόβλημα με τους διαφορετικούς όρους που υιοθετεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την τρόικα και το μνημόνιο. Είμαστε ανοικτοί να το ονομάσουμε ό,τι θέλουν, φέρεται να είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι το MoU (Μνημόνιο) πρέπει να υπάρχει, καθώς από τη στιγμή που η Ευρώπη ζητά να ελέγχεται η υλοποίηση των μέτρων και του Προγράμματος, πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο και να είναι όλα γραπτά και υπογεγραμμένα.

Αναφερόμενος στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις, ο Πολ Τόμσεν φέρεται να δήλωσε ότι ο κατάλογος καλύπτει σε γενικές γραμμές θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν το επόμενο διάστημα και είναι αρκετός ως μια αφετηρία. Πρόσθεσε, όμως, πως πρέπει να συζητηθούν τα σοβαρά θέματα όπως περιλαμβάνονται στην επιστολή της κ. Λαγκάρντ προς τον πρόεδρο του Eurogroup και η Αθήνα να αναπτύξει τις λεπτομέρειες του προγράμματός της, κάτι για το οποίο -όπως φέρεται να είπε- έχει επιδείξει διάθεση.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου, στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ εκφράστηκαν φόβοι ότι οι προτάσεις και οι εισηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα έχουν αντίκτυπο και στα δημοσιονομικά.

Τόμσεν: Δεν είναι καλά τα νούμερα της ελληνικής οικονομίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ Θανάση Τσίτσα, ο κ. Τόμσεν αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι τα γενικότερα νούμερα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι καλά αλλά απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες κι αυτό γιατί, όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση δεν επιτρέπει ακόμη την πρόσβαση στα στοιχεία αυτά. Ο κ. Τόσμεν δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το ύψος του δημοσιονομικού κενού, ούτε τον ρυθμό ανάπτυξης.

Ο κ. Τόμσεν είπε ότι η μέθοδος που έχει επιλεγεί, η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, δεν λειτουργεί, υπάρχουν κενά και δεν «βλέπει» πώς θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ώστε να εκταμιευθούν χρήματα από το Ταμείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024