Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

WSJ: Υπό κατάρρευση το ευρω- γλυπτό στη Φρανκφούρτη

Το γλυπτό σύμβολο του ευρώ στην οικονομική πρωτεύουσα της ευρωζώνης στην Φρανκφούρτη βρίσκεται υπό κατάρρευση και θα κοστίσει πολλά ευρώ για να διορθωθεί. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, το διάσημο γλυπτό ύψους 14 μέτρων που απεικονίζει το σύμβολο ευρώ (ένα γιγάντιο μπλε "€" με 12 κίτρινα αστέρια) χρειάζεται αποκατάσταση. Οι λαμπτήρες μέσα στο σύμβολο πρέπει να αντικατασταθούν, θα πρέπει να αφαιρεθούν αυτοκόλλητα στο εξωτερικό του, αλλά και να καθαριστεί, καθώς βάνδαλοι προσφάτως του ζωγράφισαν ένα κόκκινο αστέρι.

Το γλυπτό σύμβολο του ευρώ στην οικονομική πρωτεύουσα της ευρωζώνης στην Φρανκφούρτη βρίσκεται υπό κατάρρευση και θα κοστίσει πολλά ευρώ για να διορθωθεί.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, το διάσημο γλυπτό ύψους 14 μέτρων που απεικονίζει το σύμβολο ευρώ (ένα γιγάντιο μπλε «€» με 12 κίτρινα αστέρια) χρειάζεται αποκατάσταση.

Οι λαμπτήρες μέσα στο σύμβολο πρέπει να αντικατασταθούν, θα πρέπει να αφαιρεθούν αυτοκόλλητα στο εξωτερικό του, αλλά και να καθαριστεί, καθώς βάνδαλοι προσφάτως του ζωγράφισαν ένα κόκκινο αστέρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η κατάσταση του γλυπτού προκαλεί την αντίδραση των τουριστών.

Ένας Αυστριακός επισκέπτης στη Φρανκφούρτη έγραψε πρόσφατα σε μια τοπική εφημερίδα μια ανοικτή επιστολή προς τον δήμαρχο της πόλης λέγοντας ότι προκαλεί αποτροπιασμό η άθλια κατάσταση του γλυπτού.

Η Wall Street Journal αναφέρει πως η ΕΚΤ στηρίζει με άγνωστο ποσό τη συντήρηση του ευρώ – γλυπτού, το οποίο στήθηκε το 2001.

Όπως υπογραμμίζει, το γλυπτό τελεί υπό την εποπτεία και ευθύνη μιας ομάδας πολιτών που ονομάζεται Επιτροπή Πολιτισμού Φρανκφούρτης. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, συνταξιούχος της Deutsche Bank, δήλωσε πως η ομάδα του ξοδεύει γενικά μεταξύ 15.000 και 30.000 ευρώ ετησίως για την επισκευή και το φωτισμό του συμβόλου.

Όμως, η αντικατάσταση των παραδοσιακών λαμπτήρων με πιο αποδοτικό φωτισμό LED και άλλες επισκευές θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν στις 60.000 ευρώ φέτος το κόστος, ποσό που υπερβαίνει το μισό ετήσιο προϋπολογισμό της Επιτροπής Πολιτισμού Φρανκφούρτης. Για τον λόγο αυτό η Επιτροπή αναζητεί χορηγίες από τράπεζες και ιδιώτες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024